dodawanie tekstu do textarea

0

Mam taki kod:

<form action="/admin/index.php?section=news&amp;function=submit_add" method="post" enctype="multipart/form-data" name="form"> <script> function dodajtext (napis) { document.form.text.value+=napis; } </script>
Dodawanie newsa
Tytuł :<input type="text" name="tytul">
Text :<textarea name="text" rows="5" cols="40"></textarea>
Załączniki
Załącznik1:<input name="plik1" type="file"> <input type="button" value="dodaj obrazek" onclick="dodajtext([img]#zalacznik1[/img])"> <input type="button" value="dodaj url">
Załącznik2:<input name="plik2" type="file"> <input type="button" value="dodaj obrazek"> <input type="button" value="dodaj url">
Załącznik3:<input name="plik3" type="file"> <input type="button" value="dodaj obrazek"> <input type="button" value="dodaj url">
<input type="submit" value="OK">
</form>

chce zrobic zeby po nacisnieciu przycisku dodal sie text do textarea (przykladem jest chociazby dodawanie tematu na tym forum). Co mam zle??

0

Tak to napisałeś, że nie wiem o co Ci chodzi (...). Chcesz zrobić, aby po naciśnięciu przycisku <i>dodaj url</i> dodawał się jakiś tekst do TextArea? Jaki? Przecież to nie jest aż takie trudne. Jednak z drugiej strony nie wiem po co Ci to...

Jeśli bardzo Ci na tym zależy, to najlepiej wejdź w dział pisania odpowiedzi do postu, zobacz jego źródło i pomyśl. A jeżeli nadal nie będziesz wiedział, to skonkretyzuj pytanie... bo przycisków kilka, a nie wiadomo o którym mówisz i czego dokładnie chcesz.

P.S. No comments jeśli chodzi o ten kod.

0

Chcesz zrobić, aby po naciśnięciu przycisku <i>dodaj url</i> dodawał się jakiś tekst do TextArea? Jaki?

tak do wszystkich, tylko kazdy ma dodawac troche inny tekst. Probowalem natym pierwszym z onClick. Jest tam funkcja przypisana ale nie dziala:(

Jeśli bardzo Ci na tym zależy, to najlepiej wejdź w dział pisania odpowiedzi do postu, zobacz jego źródło i pomyśl.

zobaczylem to mniej wiecej ten kod, ale to nie dziala. W IE nie pokazuje nawet zadnych bledow

0

Ziomal, nie wiem czy sam to pisałeś czy nie... ale bardzo mi się to nie podoba. Cóż, powiem tylko, że zadziała jeśli dodasz apostrof do parametrów funkcji dodajtext(). Dla przypomnienia apostrof to znak '.

Konkludując:
/* wycięty fragment /
<input type="button" value="dodaj obrazek" onClick="dodajtext('[img]#zalacznik1[/img]')">
/
koniec wyciętego fragmentu */

Reszta chyba powinna Ci się udać...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1