session_start nie dziala z utf-8

0

szukalem w necie na grupach dyskusyjnych na forach ale nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi widzialem ze sporo osob ma z tym problem ale nikt nie potrafi znalezc rozwiazania... a problem polega na tym ze gdy uzywa sie kodowania utf-8 i na poczatku wstawi sie session_start to wywala komunikat Header alredy send.... a wcale przed session_start nic nie ma :|

0

Zastosuj output buffering (ob_start()), bedziesz mogl wysylac headery kiedy tylko chcesz w kodzie.

0

na to wpadlem juz wczesniej ale raczej szukam jakiejs normalnej metody

0

1) To nie jest dziwna metoda, ale dość powszechnie używana.
2) Prawdopodobnie problemem są 3 bajty na samym początku pliku - taki nagłówek informujący, że format zapisu jest w UTF-8. Jednak jest on opcjonalny - spróbuj się tego pozbyć.

0

1) To nie jest dziwna metoda, ale dość powszechnie używana.
2) Prawdopodobnie problemem są 3 bajty na samym początku pliku - taki nagłówek informujący, że format zapisu jest w UTF-8. Jednak jest on opcjonalny - spróbuj się tego pozbyć.

ad 1)oki a wiec ta niedziwna metoda niestety nie dziala dalej wyskakuje headers already sent
ad 2) pomijajac jakies hex edytory to jak ?

0

Te bajty mozesz wyciac korzystajac z wielu edytorow tekstu (byle nie Notatnik) - np. PHPEdit.

0

Te bajty mozesz wyciac korzystajac z wielu edytorow tekstu (byle nie Notatnik) - np. PHPEdit.

mozna powiedziec ze juz sobie poradzilem.... thx wszytkich za pomoc

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0