Adres referencyjny

0

No wlasnie, nie chodzi mi o to zeby cofnac sie wstecz (poprzedniej strony) ale wyswietlic adres poprzednio ogladanej strony.
Odpowidzi prosze ponizej...:D

0

Jezeli z obrebu twojego serwisu to zapisz albo w cookies albo w sesji albo przekaz do skryptu w linku (jest jeszcze co najmniej kilka sposobow), ale jesli z poza serwisu to nie da rady

0

Ziomal jak nie da rady, przeciez zeby zadzialalo history.back() to musi byc zapamietana poprzednia strona. Ja tylko chce wyswietlic jej adres ale nie przechodzic do niej i wiem ze jest to mozliwe, prawie wszystkie serwisy statystyczne na tym sie opieraja a Ty mi mowisz ze sie nie da :))).
Jest jeszcze $HTTP_REFERER (PHP) ale chodzi mi o rozwiazanie w js gdyz $HTTP_REFERER nie zawsze jest ustawiana.

0

Tylko zuważ, że history.back jest wykonywane przez przeglądarkę po stronie klienta... Więc nie rozumiem, czemu serwer miałby otrzymywać też takie informacje.

thenkles widze ze malo wiesz

Nie tak mało, jak sądzisz, też robiłem statystyki i nie obce mi jest przekazywanie statystyk w adresie obrazka. Po prostu zrozumiałem, że chcesz rozwiązanie czysto PHPowe.

0

W JS tez sie nie da, znalazlem cos takiego w pewnym FAQ o js:

The JavaScript history object which holds the urls visited does not provide methods to read the values.

0

thenkles :) widze ze malo wiesz, takie rzeczy jak rozdzielczosc czy glebia kolorow bardzo latwo jest przekazac do serwera z przegladarki. Komuniakcja to moj problem, ja sie tylko pytam jak to wyswietlic na stronie! serwer zostawcie w spokoju.

W JS tez sie nie da, znalazlem cos takiego w pewnym FAQ o js:

The JavaScript history object which holds the urls visited does not provide methods to read the values.

Wolverine przynajmniej Ty wiesz o co chodzi :), jesli to prawda co piszesz a wydaje sie ze tak, bo w necie nic nie znalazlem na temat obiektu History wiecej jak go() to trudno.

Dzieki.

// z łaski swojej nie obrażaj człowieka, który napisał ponad 2000 sensownych postów - ŁF

0
<script>
document.write(escape(document.referrer));
</script>

0 komentarza, i kto tu jest THE BEST!!

0
<script>
document.write(escape(document.referrer));
</script>

0 komentarza, i kto tu jest THE BEST!!

Mi to nie dziala, poza tym jest roznica pomiedzy historia a strona 'referujaca'

Tylko zuważ, że history.back jest wykonywane przez przeglądarkę po stronie klienta...

A to co sie dzieje po jego stronie serwera nie powinno obchodzic.

Wolverine mi tylko chodzilo o wyswietlenie poprzednio ogladanej strony, to wszystko! wiec tlumaczenia sa zbedne.

Ale ta strona u mnie sie nie wyswietla.

0

Wolverine mi tylko chodzilo o wyswietlenie poprzednio ogladanej strony, to wszystko! wiec tlumaczenia sa zbedne.

0

Wolverine widocznie otwiersz strone w nowym oknie albo wchodzisz bezposrednio na adres strony. U mnie dziala.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0