[js] zapis do pliku

Odpowiedz Nowy wątek
2004-04-22 22:13
qd5
0

Siema.
Wykonując poniższy skrypt IE wymaga gdzieś tutaj średnika i jest błąd. Tylko gdzie ??

if ( zmienna = "ON" )
{

try{
String str = "Próba zapisu";
FileOutputStream fos = new FileOutputStream("plik.txt");
for(int i = 0; i < str.length(); i++){fos.write((int)str.charAt(i));}
}

catch(IOException ex){System.out.println("Błąd operacji na pliku: "+ex);}

}
Zawsze pisałem w pascalu, czy delphi, ale nie w javie. Więc jesli jest tu jakis lamerski bład no to priłbym o śjakieś małe wytłumaczenie co jest źle, czy poprawieni tego.
Chyba że ktoś ma jakiś lepszy/inny skrypt zapisujący dane do pliku. No i mile widziany byłby również odczytujący dane z pliku. Z góry dzięki !!

Pozostało 580 znaków

2004-04-23 00:11
ŁF
0

to nie jest JavaScript! to jest Java! a to są dwie kompletnie rózne rzeczy, pomimo podobnych nazw.
więc jak ty to chcesz uruchomić pod IE? [rotfl]
tu jest potrzebny kompilator (j2se) + środowisko (j2re) i dopiero na samym końcu IE.


Pozostało 580 znaków

2004-04-23 00:37
0

[green]


Pozostało 580 znaków

2004-04-23 11:53
qd5
0

A to mógłby ktoś mi przesłać skrypt zapisujący tekst do pliku i odczytujący, powiedzmy: linijke z pliku.

No nie pisałem nigdy w javie, wiec skad mogłem wiedzieć, że to trzeba skompilować?? :-P

Pozostało 580 znaków

2004-04-23 15:40
ŁF
0

ustalmy najpierw jedno - czy w ogóle wiesz, co to jest Java i czym się różni od JS? bo jeśli nie, to nie mamy o czym rozmawiać.


Pozostało 580 znaków

2004-04-23 17:11
qd5
0

No a nie da sie tego w js zrobić? Nie chce zadbych kompilatorów javy ściągać ani nic. A nie pisałem NIGDY w javie, ani w js. Zawsze gotowe skrypty ściągałem i ewentualnie coś w nich zmieniałem.

Pozostało 580 znaków

2004-04-23 21:32
0

No a nie da sie tego w js zrobić?

nie


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0