strona startowa

Odpowiedz Nowy wątek
2003-09-30 16:15
Adminek
0

Czy zna ktos ksrypt, który by podczas załadowania strony dodawał ją jako strona startowa
oraz skrypt, który by umieszczał strone w Ulubionych ??

Z góry dzieki za odpowiedź !!

Pozostało 580 znaków

2003-09-30 16:27
0

Skopiowałem z jakiejś strony - nie sprawdzałem.
Poza tym wystarczyło wejść na dowolną stronę (np. google) z taką opcją i rzucić okiem w kod.

Ustaw jako startową:

<font color="darkblue"><a title="Ustaw jako Stronę Startową" onclick="this.style.behavior='url(#default#homepage)'; this.setHomePage('http://4programmers.net');" href="http://4programmers.net">Ustaw jako Stronę Startową</a></span>

Dodaj do Ulubionych:

<font color="darkblue"><a title="Dodaj do Ulubionych" href="javascript:window.external.AddFavorite('http://4programmers.net','Najlepszy serwis o programowaniu');">Dodaj do Ulubionych</a></span>


Pozostało 580 znaków

2003-09-30 21:25
0

nie probowalem, ale moze wystarczy dodac w <body onload="....">


PozdroFki
OszOn RulleZ

Pozostało 580 znaków

2003-09-30 21:30
0

nie probowalem, ale moze wystarczy dodac w <body onload="....">

Co dodać??? :|


Pozostało 580 znaków

2003-10-02 18:26
0

<body onload="javascript:window.external.AddFavorite('http://4programmers.net','Najlepszy serwis o programowaniu');">
to dziala [przynajmniej w ie6]
ale ustawianie strony glownej jakos nie bardzo... moze gdyby pokombinowac, ale ja nie znam prawie w ogole js


PozdroFki
OszOn RulleZ

Pozostało 580 znaków

2003-10-02 22:08
0

ale ustawianie strony glownej jakos nie bardzo... moze gdyby pokombinowac, ale ja nie znam prawie w ogole js

No to jak nie znasz, to sugeruję się podszkolić zanim zaczniesz udzielać się w tej kwestii. Ja na przykład nie znam PHP i dlatego mojej odpowiedzi w tej materii nie uświadczysz na forum.

A poza tym - jakby jakaś strona po załadowaniu wrzuciła mi się do ulubionych, to nigdy więcej bym tam nie zajrzał :-8.


Pozostało 580 znaków

2003-10-03 08:58
0

Marooned: do ulubionych to pryszcz - jakby się stała startową to bym się dopiero wqrzył (no bo jaka strona śmiałaby zastąpić mi startową 4programmers.net :))

//e tam - about:blank r0x! ;-) - Marooned

Pozostało 580 znaków

2003-10-05 22:04
0

na wielu warezach wyswietlaja sie alerty, confirmy i innego typu rzeczy, ktore powoduja ustawianie sie ich strony jako starowej
wystarczy tylko poszukac

ale ja sie wiecej nie wypowaidam, jak ktos mnie . za wypowiedz


PozdroFki
OszOn RulleZ

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0