mysql początek...

0

Zacząłem zabawę z MySQL i już mam pytanko, co w kodzie poniżej jest nie tak...

$con=mysql_connect("localhost:3306","user","haslo");
if($con==false)
echo("Nima");
else
echo("Jest");
mysql_select_db("test");

$zapytanie = "SELECT * FROM adresy";
$wykonaj = mysql_query($zaptanie);
while($wiersz = mysql_fetch_array($wykonaj))
{
print "Pole pierwsze".$wiersz['imie']."
";
print "Pole drugie".$wiersz['nazwisko']."
";
print "Pole trzecie".$wiersz['adres']."
";
}
mysql_close($con);

0

Już wiem...literówka lol:)

0

$wykonaj = mysql_query($zaptanie); // nie zapTanie a zapYTanie :)

Do kolegi MrGhost który udzielił wyczerpującej odpowiedzi :) czemu nie napisales gdzie ma blad? chyba o to pytal. Ale co tam.

0

Glina: MrGhost zadał to pytanie... i na nie odpowiedział sobie. On wie gdzie ma literówkę...

0

ale w tym skrypcie nie ma zadnej obslugi bledow, niedobrze. Pozniej gdy np. admin wyloczy CI baze or something wyskakuja bledy zawierajace informacje, ktore ktos moze wykorzystac...

0

Glina: MrGhost zadał to pytanie... i na nie odpowiedział sobie. On wie gdzie ma literówkę...

Kurde sorry , nie zauwazylem ze on sobie sam odpowiedzial :) sorki za zamroczenie !

0

OK! każdemu sie zdaża, zadałem pytanie na forum, później sie kapłem i i napisałem, że już wiem... lol, że nikt nie usunoł tego topica... :))) ;p

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1