Apache bez neta

0

Chodzi mi o to, że w domu nie mam neta, a chciałbym mieć stronkę wykorzystującą php. W domu skrypty php nie działają... :-(
Mam pytanie: czy da sie skonfigurować apache tak, żeby działał w domu ?? bez neta? Jeśli sie da to prosze o pomoc: [email protected] GG:2752969.

0

Jasne że się da!
Zajrzyj na:
www.apache.org
www.php.net
Tam są wszystkie potrzebne pliki. Jak sciągniesz to readnij install.txt a wszystkiego się dowiesz!

0

Sciagasz Apache'a, interpreter PHP i jakas baze danych - polecam ?MySQL'q - instalujesz i konfigurujesz - i cale srodowisko programistyczne juz gotowe. Jesli bys nie wiedzial co i jak oraz skad, daj znac postaram sie pomoc.

0

A nie prosciej z http://foxserv.net sciagnac gotowy serwerek z obsluga php i mysql'a? Unika sie konfiguracji... POLECAM FOXSERVA :P

0

dchcorp:? pewnie ze prosciej, ale zobacz ile wiedzy Cie omija! Tak musialbys troszke poczytac, dowiedziec sie paru rzeczy a tak wszytko masz na zlotej tacy, ale nawet nie wiesz co i jak dziala - troche be zzsensu jak dla mnie, nie sadisz?

0

Dobra mam foxserv

Teraz #2 pyt.
Skrypty mi działają jest looz - prawie. Nie działają mi formularze.

Mój plik plik.php:

i coś nie chula... Please help me !

0

register_globals na off masz :) mało zrozumiałe dla niewtajemniczonego :)

musisz zamiast $tekst dać $HTTP_POST_VARS["tekst"] (lub chyba $_POST["tekst"])i powinno działać

0

Mam foxserv 3.0 hyba i formularze też już mi działają. Dzięki wszystkim. Foxserv jest bardziej łopatologiczny niż myślałem :-D

0

Mam foxserv 3.0 hyba i formularze też już mi działają. Dzięki wszystkim. Foxserv jest bardziej łopatologiczny niż myślałem :-D

Wiem, że może to nie na temat, ale trzeba dbać o ortografię :)
"<font color="red">c</span>hyba" piszę się przez "ch", a nie samo "h".
Jeżeli chodzi o to co sądzę o tym co jest zawarte w temacie to jeżeli masz problem z konfiguracją Apache lub PHP lub bazy danych (np. MySql) to możesz użyć FoxServ-a - pakietu instalującego i konfigurującego Apache, PHP i MySql lub KrasnalServ-a lub innego podobnego pakietu :)
:)

0

Już mi php działa. Foxserv też. Co do ortografii to mi sie zawsze spieszy i pisze byle jak najszybciej. Przepraszam za wszystkie błędy. :-P

0

A ja tam sobie napisałem programik który zarejestrowałem w Windowsie pod rozszerzenia .php .php2 .php3 i .php4 i teraz gdy klikam podwojnie na plik (program kożysta z samego interpretatora PHP. Może współdziałać także z MySQL.) program wykonuje skrypt i zapisuje wynik do pliku GenFilePHP.html w tym samym katalogu ze skryptem i uruchamia go w Explorerze :-)

Program nie jest jeszcze doskołany, bo linki nie wiem jak zrobić aby program je dobrze przekazywał do skryptu (chodzi o argumenty). Jak ktoś chce to moge wyslać kod źródłowy. :-)

Pozdroofka [cya]

0

Już mi php działa. Foxserv też. Co do ortografii to mi sie zawsze spieszy i pisze byle jak najszybciej. Przepraszam za wszystkie błędy. :-P

Przecież pośpiech nie zwalnia z poprawnego pisania ortograficznie, gramatycznie i stylistycznie :)
:)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1