czytajcie zanim powiecie ?że coś wam niedziała!!!!!!

0

Ostatnio pojawiło się multum pytań na które jest jedna i ciągle ta sama odpowiedź, która brzmi:

  1. trzeba ustawić prawa do zapisu do pliku tzw. chmod
    Jest to odpowiedź na takie pytania jak:
  2. Umnie wszystko działa ale jak wrzuce na serwer to wyskakuje błąd

dotyczy to skryptów typu czat, licznik, księga, forum, upload i wszystkich innych gdzie skrypt musi zapisać coś do pliku, który znajduje się na stronie. Nie wiem może ludziska czytają poprzednie posty tylko nie kojarzą problemu :| ale na pewno ciągle zadają z mojego punktu widzenia to samo pytanie
np.

"mam kod prostego chata napisalnego w PHP. gdy uruchamiam go na swoim servie wszystko dziala ok. gdy chce go uruchomic z jakiegos innego serva np. na komrel.net to pisze taki blad:"

lub

Mam skrypcik który ładuje pliki na serwer do katalogu pliki. Ale wyskakuje mi taki oto błąd

lub

zrobilem ksiege gosci i dalem ja na server z obsluga php przy wpisywaniu sie do ksiegi wyskakuje mi taki blad

No i co nie mam racji? to są fragmenty postów z ostatnich kilku dni!!

0

Słucahj, ja wiem co to jest CHMOD. I mam na 777 (czyli zapis i odczyt itp.) I mam taki błąd:

Warning: open_basedir restriction in effect. File is in wrong directory in /home/piwko/users/private.pl/j/jjsoft/adm/prog_zapisz.php on line 17

A pnieważ w PHP nie jeden skrypt napisałem, to co nie co się na błędach znam i nigdy wczesniej się z takim nie spotkałem. :-[ Basta.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1