Co tu jest nie tak.

0

mam taki kod:

a wpliku panel.php mam taki:

!!!!

a on mi pokazuje że on nie ma zdefiniownej zmiennej pass. HELP!

0

if($haslo=!$haslo_ok)

siegnij do manuala php. Przestawiles znaki... ! stawia sie przed czyms, czemu kcesz zaprzeczyc, czyli w tym wypadku !=

0
<quote>mam taki kod: a wpliku panel.php mam taki: !!!!!!
0

nic to nie dało że zrobiłe !=, ponieważ dalej mi pisze że nie ma takiej zmiennej. A przecież jak się wysyła z formularza do PHP to nazwa pola jest jako zmienna !

0

Poczytaj lepiej manuala: zamiast $pass skorzystaj z $_GET["pass"]

0

if($haslo=!$haslo_ok)

siegnij do manuala php. Przestawiles znaki... ! stawia sie przed czyms, czemu kcesz zaprzeczyc, czyli w tym wypadku !=

Mleczarz dobrze odpisal zamien( '=!' na '!=') i bedzie dzialac.
U mnie dziala takze nie wiem w czym problem.
Jak cos to pisz

0

Poczytaj lepiej manuala: zamiast $pass skorzystaj z $_GET["pass"]

W tym przypadku tak, a jeżeli używana jest metoda POST do przekazywania danych z formularza to trzeba zmiennej poszukać w tablicy zmiennych super globaln ych $_POST['']; to tylko tak, żeby wiedzieć na przyszłość. :)
:)

0

już na to sam wpadłem, ale dzięki za pomoc

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0