Bramka SMS na stronke

0

Witam.

Czy jest coś takiego????

Mozna prosić o kod???

THX

0

Witam.

Czy jest coś takiego????

Mozna prosić o kod???

THX

hehe :-D akurat taką napisałem więc możesz prosić
o kod ale w innych okolicznościach...... [diabel]

http://piechnat.debian.ho.pl/smssender.php

0

Dzięki wielki PIECHNAT.

DZIAŁA elegancko.

THX

0

Dzięki wielki PIECHNAT.

DZIAŁA elegancko.

THX

pamiętaj że plus ma limit 30sms/ip era 12sms/ip a idea chyba nie
ale tym obrazkiem wszystko psuje :-D więc to taka utopia
z bramkami sms, tak żeby zobaczyć do czego służy fsockopen() :-D i tyle... [glowa]

0

skozystaj z serwisu http://bramki.com. Strona mojego kolegi. Mozesz tam zalozyc sobie bramke: SMS, GG i E-MAIL....
Polecam ;-) ;-) ;-) ;-)

0

Dzięki wielki PIECHNAT.

DZIAŁA elegancko.

THX

pamiętaj że plus ma limit 30sms/ip era 12sms/ip a idea chyba nie
ale tym obrazkiem wszystko psuje :-D więc to taka utopia
z bramkami sms, tak żeby zobaczyć do czego służy fsockopen() :-D i tyle... [glowa]

Idea tez ma limit, tylko realizowane jest to w taki sposob, ze blokuje wysylanie tylko do tego jednego "ulubionego numeru" , nie pamietam jaki jest limit, ale jest bo ostatnio wysylalaemm smsy do jednej osoby i nagle GRRR koniec a do innego abonenta moglem spokojnie wysylac .

0

Dzięki wielki PIECHNAT.

DZIAŁA elegancko.

THX

pamiętaj że plus ma limit 30sms/ip era 12sms/ip a idea chyba nie
ale tym obrazkiem wszystko psuje :-D więc to taka utopia
z bramkami sms, tak żeby zobaczyć do czego służy fsockopen() :-D i tyle... [glowa]

Piechant to nie do końca tak, że nie da się tego obejść.
Możesz wprowadzić bardzo dużo serwerów porxy do bazy skryptu, a potem tylko losować proxy albo wybierać po kolei i łączyć się przez proxy za stroną operatora :)
:)

0

Piechant to nie do końca tak, że nie da się tego obejść.
Możesz wprowadzić bardzo dużo serwerów porxy do bazy skryptu, a potem tylko losować proxy albo wybierać po kolei i łączyć się przez proxy za stroną operatora :)
:)

tyle że trza to wykonać w 30 sekund, a co do listy to się nie znam
ale wydaje mi się że 50 % z tej listy będzie powolna 40 % nie będzie
działać, no a trzeba jeszcze taką listę uaktualniać więc jakoś
tak mi się wydaje że może by tak znaleŹć coś co wysyła
bez ograniczeń obrazków i w ogóle...

0

Piechant to nie do końca tak, że nie da się tego obejść.
Możesz wprowadzić bardzo dużo serwerów porxy do bazy skryptu, a potem tylko losować proxy albo wybierać po kolei i łączyć się przez proxy za stroną operatora :)
:)

tyle że trza to wykonać w 30 sekund, a co do listy to się nie znam
ale wydaje mi się że 50 % z tej listy będzie powolna 40 % nie będzie
działać, no a trzeba jeszcze taką listę uaktualniać więc jakoś
tak mi się wydaje że może by tak znaleŹć coś co wysyła
bez ograniczeń obrazków i w ogóle...

Nie trzeba wykonać tego połączenia w 30 sekund jest przeciez:
[code]
set_time_limit(0);
[/code]
:)
Jeżeli chodzi o listę serwerów proxy to można ją pobierać z jakiś strony np.:
<url>www.samair.ru/proxy</url>
Chociaż na tych sttronach też są nie działające serwery proxy, ale w takim przypadku można przecież połąćzyć się z drugim serwerem proxy (długo by to trwało, ale by działało), ewentulanie można by napisać użytkownikowi wiadomość na stronie, że porbuje się połączyć z druigm serwerem poxy bo jeden nie działą, i że trocheużytkownik musi poczekać, a jeżeli chodzi o sposób wyświetlenia tej informacji to np. streaming html działa to tak, że dajesz pętle która nigdy się nie kończy (strona tak jakby cały czas się wczytuje) i jeśli chcesz, żeby w danym momencie przez PHP wypisać coś na stronie to tylko dajesz echo("coś tam co ma być wyświetlona na stronie"); i już :)
:)

0

set_time_limit(0);
:)
Jeżeli chodzi o listę serwerów proxy to można ją pobierać z jakiś strony np.:
<url>www.samair.ru/proxy</url>
Chociaż na tych sttronach też są nie działające serwery proxy, ale w takim przypadku można przecież połąćzyć się z drugim serwerem proxy (długo by to trwało, ale by działało), ewentulanie można by napisać użytkownikowi wiadomość na stronie, że porbuje się połączyć z druigm serwerem poxy bo jeden nie działą, i że trocheużytkownik musi poczekać,

hehe, to chyba lepiej dać linki do bramek operatorów :-D

a jeżeli chodzi o sposób wyświetlenia tej informacji to np. streaming html działa to tak, że dajesz pętle która nigdy się nie kończy (strona tak jakby cały czas się wczytuje) i jeśli chcesz, żeby w danym momencie przez PHP wypisać coś na stronie to tylko dajesz echo("coś tam co ma być wyświetlona na stronie"); i już :)

a to mnie za ciekawiło bo myślałem że to po prostu taki wybryk
nieużyteczna sztuczka a ty opisałeś to prawie jak technikę :-D
czy korzysta się profesjonalnie z takich rozwiązań ?
a co jak jest się fanem ob_start() ?

0

ob_start() ?

Zawsze można ob_flush() ...

0

a to mnie za ciekawiło bo myślałem że to po prostu taki wybryk
nieużyteczna sztuczka a ty opisałeś to prawie jak technikę :-D
czy korzysta się profesjonalnie z takich rozwiązań ?
a co jak jest się fanem ob_start() ?

To jest dobra metoda i skuteczna robiłem kiedyś taki prosty skrypt, który powodował, że nie trzeba było strony odśweżać tylko w momencie podania informacji skrypt Od razu to wyświetlał. To jest bardzo użyteczne w przypadku chatów, albo np. aktualności takich, które mogą w ciągu minut się zmienić (może dojść nowa informacja). Tak jak np. jest na gazeta.pl w dziale sport to dają tam, żeby strona się przeładowywała co minutę jak opisują mecz na żywo i w tym przypadku wystarczy uzyć streaming html.
Mój skrypt był bardzo prosty i polegał na tym, że w pętli (nie kończącej się) skrypt pobierał zawartość pliku i jeżeli zmieniła się w stosunku do poprzedniej to skrypt wypisywał zawrtość pliku.
Ta technika (metoda) ma bardzo duże zastosowania. Można porownywać poprzednią treść pliku i dopisywać tylko do poprzedniej dalszy część aktulaności (wypowiedzi). Nie widziałem jeszcze, żeby jakiś z portali korzystał z tej metody, ale ma ona (Ta metoda) bardzo duże możliwości tworzenie interaktywnych stron. To chociaż namiastka apletu :)
Dla tych, którzy są zainsteresowani tym umieszcza tutaj bardzo prosty skrypt prezentujący streaming html :) :
[code]
!!!!
[/code]
Jeżeli chodzi o ob_start(); to można również tej funkcji użyć nie ma porblemu, ponieważ streming nie przeszkadza w tym, zresztą sam to zauważysz analizując źródło :)
Jeżeli masz jeszcze jakiś pytania to pytaj :)
:)

0

Jeżeli masz jeszcze jakiś pytania to pytaj :)

hmmm... dzięki za odpowiedź, właściwie nie mam pytań,
po prostu wydawało mi się że to jakaś nie ludzka metoda,
w końcu komunikacja przeglądarki z klientem nie została
zaprojektowana do tego żeby podtrzymywać połączenie,
jako że w manualu nie ma żadnej wzmianki o takich
praktykach chciałem wiedzieć czy jest to sposób zalecany
zgodny z ogólnymi standardami i w ogóle

[dopisane]

hmmm.... po głębszym namyśle stwierdzam jednak że mam pytanie :-D
czy to zbytnio nie obciąża servera, przed chwilą walnołem sobie
w skrypcie tak na próbe while(true) no i mi się apache zawiesił :-(

nie ma w PHP jakieś funkcji w stylu Delphiowego Sleep() tak
żeby ta nieskończona pętla przed każdym wykonaniem poczekała
z sekundę, może jest jakaś sztuczka żeby to osiągnąć ??

[dopisane]

to tak :-D w PHP jest sleep()

[b][dopisane][/b] po raz ostatni :-D

No dobra, przestałem coś wierzyć w ten cały streaming html.
Poniższy kod powinien wyświetlać zawartość plik 'plik.txt'
po tym gdy nastąpi jego modyfikacja.

no i dlaczego to nie działa ??
zresztą ten przykład co napisałeś także nie działa, a jak
się trochę poczeka to sie wszystko wiesza ;-(

0

ciach

Ten cały streaming html ma jednak swoje wady, jedną z nich właśnie odkryłeś :)
Chodzi o to, że przęglądarka nie chce wyświetlić strony dopóki strona nie skończy się ładować (nie załaduje się jeżeli jest jtaka nie skończona pętla).
To jest jeden z błędów tej metody.
Myślę teraz nad obejściem tego, żeby dało się używać streaming html-a na codzień, jeżeli chodzi o obciążenie serwera to tu jest kolejny błąd właśnie przy długiej pracy może ta metoda mocno obcążać serwer kiedyś mocno zamuliłem przez coś takiego serwer, dlatego wymyśliłem na razie coś takiego, że daje się ograniczenie pętli do np. 100 powtórzeń pętli, a po tych 100 powtózeniach pętli przeładowywuje się strona i pętla idzie od początku do 100 powtórzeń. Również myślę teraz nad opracowaniam lepszej metody na obejście tego.
Jakbyś miał jakieś pytania to pytaj.

0

ciach

poczyniłem już pewne postępy :)

żeby nie obciąrzać servera po każdym przejści pętli daje sleep(1)
żeby wymusić wysłanie tekstu po echo daje flush(), żeby przeglądarka
wyświetlała na bieŻąco (Boże, widzisz takie błędy i nie grzmisz) wysyłam najpierw ok 1024 jakichś znaków
oczywiście w komentarzu html, i po takej porcji już na bieŻąco (Boże, widzisz takie błędy i nie grzmisz) wyświetla się wszystko, właściwie to zaczyna mi się to podobać :)
dzięki za wciągnięcie mnie w temat

0

ciach

poczyniłem już pewne postępy :)

żeby nie obciąrzać servera po każdym przejści pętli daje sleep(1)
żeby wymusić wysłanie tekstu po echo daje flush(), żeby przeglądarka
wyświetlała na bieŻąco (Boże, widzisz takie błędy i nie grzmisz) wysyłam najpierw ok 1024 jakichś znaków
oczywiście w komentarzu html, i po takej porcji już na bieŻąco (Boże, widzisz takie błędy i nie grzmisz) wyświetla się wszystko, właściwie to zaczyna mi się to podobać :)
dzięki za wciągnięcie mnie w temat

Spoko, już dość dawno ten temat drążyłem, ale zapomniałem o tym.
Po tym temacie przypomniałeś mi Piechnat o streaming html.
Muszę się tym trochę pobawić jeszcze. :)
:)

0

A wracając do głównego tematu, i do bramki sms idei -- tego zabezpieczenia NIE da się obejść, nie mająć dostępu do ich bazy danych.
Zrobiłem coś działającego na tej samej zasadzie na http://ztmnews.kernel.pl/token/ -- skrypt korzysta z bazy danych, zapisujac token i losowe slowo do bazy (zapis slowa do bazy wykonuje skrypt generujacy obrazek)...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1