Możliwe jest tani hosting na Azure?

0

Jak i czy można to zrobić na Azure. Może macie jakiś link, instruktarze, filmy na YT do obejrzenia czy własne doświadczenia. Proszę o info. Tani dla mnie to około 5$/mc
pozdrawiam
AK.

0

Co to znaczy hosting dla ciebie ? Statyczną stronę na cloudflar pages można za całe 0$.
W azurze np https://docs.microsoft.com/en-us/azure/storage/blobs/storage-blob-static-website.
Cennik masz tam w tutorialu ale to są setne dolara za 10 000 pobran strony.

0

@Schadoow: No nie tylko statyczna strona. Chciałbym uruchomić proste API dla danych z bazą SQLite, cron z ściąganiem tych danych z innych stron czy innych api przykładowo co 15minut kilka prostych usług z wykorzystaniem języka Python. Niewielki ruch korzystający z API 50...100 wizyt dziennie. Może kiedyś powiadomienia i drobne usługi dla aplikacji mobilnej lub IOT. To wszystko w rozmiarach amatorskich, nie komercyjnych. Dlatego nieprzekraczanie tych 5$/mc wydaje się rozsądnym rozwiązaniem.

0

Na heroku postawisz to za free i będziesz spać bez obaw, że obudzisz się z rachunkiem na 300k USD bo twój skrypt zacznie się rekurencyjnie wywoływać :) i kłóciłbym się, że nawet będzie łatwiej niż na Azure.

1

@andrzej.kmicic: Obczaj cloudflare pages jako nośnik strony, cloudflare workers jako api i cloduflare kv jako baza. Wyjdzie ci za darmo albo jakies grosze jak sie ruch zwiększy.
Tzn w azurze tez to ogarniesz. Tylko tam musisz uważać co włączasz. Bo tam jest w ch.j usług. Ale dal azura to azure storage + function + pewnie jakis api gateway.
W przypadku tego co podałem wyzej na cloudflarze dobre jest to ze nie podpinasz karty i jak przekroczysz limity to ci po prostu odetnie dana usługe i jest to debilne proste i mało komponentów jest.

@iksde heroku za free to rak. Szkoda marnowac na to czasu.

https://pages.cloudflare.com/
https://workers.cloudflare.com/

0
Schadoow napisał(a):

@iksde heroku za free to rak. Szkoda marnowac na to czasu.

Czemu? Mam kilka projektów i wszystko działa jak trzeba. Rozwiązanie dobre jak każde inne.

0

@iksde: Głównie bardzo długi cold start i zwrotka z błędem dla 1 requestu. Co często troche bruździ. Poza tym IMO drogi. Ja osobiscie odkad przenioslem sobie wszystko na cloudflara to nie dosc ze maitanace zajmuje duzo mniej czasu to wszystko jest natychmiast dostępne. Do tego masz cloudflare pages które jest mega masz dostęp do kazdej wersji swojego frontendu itd.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1