css tło na cały obszar

0

Mam takie pytanie na screnie mam diva gdzie tylko częśc jest zakryta kolorem co trzeba zrobić żeby cały obszar był objęty kolorem ?

screenshot-20200728122720.png

Ten div ma takie właściwości.

div.namePleasure {
    padding: 12px;
    float: left;
}
0

Do rodzica position relative a na ten div który wskazujesz position absolute. O to chodzi?

0
4michal napisał(a):

Do rodzica position relative a na ten div który wskazujesz position absolute. O to chodzi?

O to mi nie chodziło, już prędzej dodanie tylko do samego namePleasure position: absolute;, ale wtedy jak mam dużą wartość w divie to wychodzi za div nadrżedny.

3

background-color:red;

0

Ja jeszcze zapomniałem dopisać
że mam jeszcze dwa style

span.level_pleasure {
    border-radius: 15px;
    width: 100%;
    color: white;
    padding: 5px;
}
span.level_pleasure_8 {
    background-color: #A47EFC;
}
         <div class='namePleasure'>
        <span class=" level_pleasure level_pleasure_{{$listActionMood[$i]['level_pleasure']}}"> {{$listActionMood[$i]["name"]}}</span>
        </div>
0

Nie rozumiem twojego problemu.
Jeśli chcesz mieć tło na całego DIV-a, to styluj DIV-a a nie liniowego SPAN-a, który w nim siedzi.

0
Freja Draco napisał(a):

Nie rozumiem twojego problemu.
Jeśli chcesz mieć tło na całego DIV-a, to styluj DIV-a a nie liniowego SPAN-a, który w nim siedzi.

Dobrze mówisz że to trzeba przed div, a teraz mam takie pytanie jaka właściwoś cmusi być w css żeby ten div był tylko objęty napisami żeby nie wychodził po za czionkę ?
Tak jak jest na screnie.

1

A możesz jaśniej napisać co masz na myśli? Możesz go zawsze wpakować w dodatkowego diva, którego stylujesz osobno. Ale nie wiem czy o to Ci chodziło.

0

Nadal to samo

Tylko ten div u góry wystaje z tymi divamin na dole jest wszystko dobrze.

Może w innych divacg cos jest źle ustawione.

span.level_pleasure {
    border-radius: 15px;
    width: 100%;
    color: white;
    padding: 5px;
}
span.level_pleasure_8 {
    background-color: #A47EFC;
}
span.level_pleasure_7 {
    background-color: #D583FC;
}
span.level_pleasure_5 {
    background-color: #FF46B2;
}
span.level_pleasure_4 {
    background-color: #FF498D;
}
span.level_pleasure_2 {
    background-color: #FF3F50;
}
span.level_pleasure_3 {
    background-color: #C44F7B;
}
span.level_pleasure_6 {
    background-color: #8335A5;
}
span.level_pleasure_10 {
    background-color: #6FBEFC;
}
span.level_pleasure_9 {
    background-color: #817EFC;
}
span.level_pleasure_1 {
    background-color: #FC086E;
}
span.level_pleasure_0 {
    background-color: #FC1713;
}

div.namePleasure {
    padding: 12px;
    float: left;
    
}
div.tlo {
    background-color: red;
    padding: 0px;
}
         <div class='namePleasure'>
             <div class="tlo">
        <span class=" level_pleasure level_pleasure_{{$listActionMood[$i]['level_pleasure']}}"> {{$listActionMood[$i]["name"]}}</span>
             </div>
        </div>
0

Narysuj, jak by to miało wyglądać. Porób strzałki z opisami, że ma być stąd , dotąd. Nic nie rozumiem z tych twoich opisów.

0
Freja Draco napisał(a):

Narysuj, jak by to miało wyglądać. Porób strzałki z opisami, że ma być stąd , dotąd. Nic nie rozumiem z tych twoich opisów.

Z tym to już się chyba nic nie da zrobić bo to występuje tylko w tym jednym przypadku kiedy wyraz jest zbyt długi, ale takiego chyba przypadku nie będzie w realu.

0

Teraz sobie przypomniałam, że był parę miesięcy temu temat, w którym autor opisywał (najprawdopodobniej) podobny problem.
Pamiętam, że kombinowałam wtedy z godzinę i konkluzja forum była taka, że bez JS się nie da zapanować nad wymiarami elementu liniowego skaczącymi przy łamaniu wyrazów.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1