Webpack i macy.js

0

Witam.
Potrzebuje pomocy uczę się ostatnio obsługi webpack'a. Tworzę mały projekt stronki w której będzie mini galeria zdjęć i chciałem do jej ułożenia użyć macy.js zainstalowałem ja za pomocą npm. Wszystko pięknie ładnie dodalem import 'macy' do mojego index.js i tu się kończy działanie. Czy ktoś mógłby mi opisać w jaki sposób podłączyć i użyć macy.js z webpackiem ?
Z góry dzięki za każdą odpowiedź.
Pozdrawiam

0

noooo musisz zbudować apkę, poczytaj o buildach

0

Przepraszam za to co napisałem dopiero po chwili złapałem o co Ci chodziło. 😅 Czyli trzeba zbudować apke a na serwerze developerskim nie zadziała?

0

Apki na serwer wrzuca sie dwojako:

  • wersja pro - wrzucasz source i odpalasz budowanie na serwerze
  • wersja noob/januszsoft - wrzucasz wygenerowane pliki po buildzie
0

Przyznaje bez bicia nie wiedziałem że się w ten pierwszy sposób wrzuca częściej i dzięki za wskazówkę. Wygodniej przynajmniej dla mnie początkującego jest wrzucić gotowe pliki po budzie. Tylko mi chodziło o serwer developerski webpack'a żeby tworzyć wszystko live. Czy żeby to działało to muszę tak czy siak zrobić build? Bo żadnego loadera do node_moduls nie potrzebuje prawda? Bo do innych plików są potrzebne.

1

Przy live odpalasz watcha i wtedy on buduje na żywo, po każdej zmianie w plikach, oprócz dodania nowych libek przez npm install. Wtedy trzeba resnąć watcha. Oczywiście pliki wynikowe z watcha nie nadają się na wgranie na serwer, ale nie do tego służą.

0

Wielkie dzięki teraz już wiem wszystko tego mi brakowało.
Temat do zamknięcia.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1