Zasłanianie ramki divem

0

Witam,
mam taką sytuację, że chciałbym dodać do inputa, żeby po najechaniu, zmienił się jego styl na ten z cieniem. I wszystko jest dobrze, ale te tło jest widoczne przez ten cień. Tło w tekście jest, aby zasłonić tę ramkę. I teraz pytanie - czy da się zrobić, aby tekst zasłonił ramkę, a shadow był widoczny cały? (bez tła w tekście)

1

Pokaż kod, który za to odpowiada. Jak możesz, to wrzuć działający przykład na http://jsfiddle.net.

Nie wiem, czym jest ten napis, ale podejrzewam że to jest DIV w czarnym kolorze. Prawdopodobnie podczas aktywacji focusa trzeba będzie zmienić tło na transparent i będzie OK, ale na razie to jest takie wróżenie z fusów bardziej ;)

0
cerrato napisał(a):

Pokaż kod, który za to odpowiada. Jak możesz, to wrzuć działający przykład na http://jsfiddle.net.

Nie wiem, czym jest ten napis, ale podejrzewam że to jest DIV w czarnym kolorze. Prawdopodobnie podczas aktywacji focusa trzeba będzie zmienić tło na transparent i będzie OK, ale na razie to jest takie wróżenie z fusów bardziej ;)

Cały kod:
tutaj

1

https://jsfiddle.net/dojLwas5/ - tutaj masz poprawiony kod.

Zmieniłem tylko dwie rzeczy:

  1. W HTML dodałem id dla DIV
 <div class="setting_name" id="name">Limit</div>
  1. zmieniłem lekko JavaScript:
if(input.value != ""){
        input.parentNode.parentNode.classList.add("setting_changed");
        document.getElementById("name").style.backgroundColor = "transparent";

Natomiast nie jestem pewien, czy to co widać na poniższym obrazku jest tym, co chciałeś osiągnąć.Jak widać - tekst zlewa się z ramką i całość jest totalnie nieczytelna. Może jakby zmienić kolor napisu na inny to by wyglądało lepiej, nie wiem. W każdym razie - masz to, co chciałeś ;)

screenshot-20200506125714.png

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1