Nie mogę wystlizować znacznika body w globalnym pliku style.css

0

Witam.
Problem polega na tym że nie mogę ustawić back-ground <body> w pliku globalnym styles. Wiem że Angular widzie go bo mogę zmienić inne elementy. Znajduję odpowiedzi do tyczące starczej wersję Angulara. Czy jest jakaś blokada o której nie wiem?

2

pokaż kod w którym ustawiasz "back-ground"

0
.__. napisał(a):

pokaż kod w którym ustawiasz "back-ground"

styles.css

body {background-color: #2F3336;}

index.html

<!doctype html>
<html lang="en">
<head>
  <meta charset="utf-8">
  <title>Zadanie2</title>
  <base href="/">
  <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
  <link rel="icon" type="image/x-icon" href="favicon.ico">

</head>
<body>
  <app-root></app-root>
</body>
</html>

Tak jak wspomniałem nie mogę tylko ustawić w style.css <body>

2

Otwórz konsolę i sprawdź, jakie style wpływają na twój BODY, bo pewnie coś ci później nadpisuje powyższą deklarację.

Ew. ustaw body {background-color: #2F3336 !important;}

2

albo dodaj style w head (np. jako plik w klasyczny sposób) i sprawdź, czy działa

0
Freja Draco napisał(a):

Otwórz konsolę i sprawdź, jakie style wpływają na twój BODY, bo pewnie coś ci później nadpisuje powyższą deklarację.

Ew. ustaw body {background-color: #2F3336 !important;}

Ew. ustaw body {background-color: #2F3336 !important;} <--- To pomogło

0

Wygląda na to że Bootstrap przesłania <body>. Pytanie czy tak powinno być?
Dodałem w terminalu instrukcję: npm install bootstrap. W pliku angular.json w style dodałem ścieżkę "node_modules/bootstrap/dist/css/bootstrap.min.css".

1

Dodaj sobie do body klasę np. myapp i do stylu dodaj body.myapp i tam ustaw background.

0
Markuz napisał(a):

Dodaj sobie do body klasę np. myapp i do stylu dodaj body.myapp i tam ustaw background.

Też działa.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1