Prosta strona/wizytówka

Odpowiedz Nowy wątek
2020-02-04 11:55

Rejestracja: 2 miesiące temu

Ostatnio: 2 tygodnie temu

0

Witam!
Jestem na początku swojej drogi z programowaniem i chciałem o coś zapytać.
Znalazła się w moim mieście osoba która chciałaby stworzyć stronę wizytówkę dla jej firmy. Ma być to prosta strona. Portfolio, cennik , przedstawienie pracowników.
Dlatego chciałbym żeby to była strona Single-Page Application.. Prosta i przyjemna w odbiorze.
Chciałbym ją stworzyć w WordPressie żeby było łatwo nią zarządzać. I jestem zielony pod względem optymalizacji seo. Czy warto dodawać do takich stron takie pluginy jak yoast seo? Wykorzystywać open graphy? Dodawać do google analitycs itd?

Pozostało 580 znaków

2020-02-04 12:02

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 1 dzień temu

3

Najpierw sprawdź czy template jaki użyjesz już nie ma wsparcia seo. Analitycs na pewno użyj - będziesz miał podstawy do wdrożenia promocji i poprawy seo.

Pozostało 580 znaków

2020-02-04 12:51

Rejestracja: 2 miesiące temu

Ostatnio: 2 tygodnie temu

0

A czy da się napisać własny kod a potem " przepuścić" go przez WorldPressa żeby mieć dostęp do tego zarządzania i przydatnych wtyczek?

Pozostało 580 znaków

2020-02-04 13:10

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 1 dzień temu

2
mangoxray napisał(a):

A czy da się napisać własny kod a potem " przepuścić" go przez WorldPressa żeby mieć dostęp do tego zarządzania i przydatnych wtyczek?

Nie rozumiem, jak napiszesz kod to go równie możesz dostosować do korzystania z wtyczek które chcesz. Skoro TY piszesz to TY implementujesz.

Pozostało 580 znaków

2020-02-04 13:47

Rejestracja: 2 miesiące temu

Ostatnio: 2 tygodnie temu

0
hzmzp napisał(a):
mangoxray napisał(a):

A czy da się napisać własny kod a potem " przepuścić" go przez WorldPressa żeby mieć dostęp do tego zarządzania i przydatnych wtyczek?

Nie rozumiem, jak napiszesz kod to go równie możesz dostosować do korzystania z wtyczek które chcesz. Skoro TY piszesz to TY implementujesz.

No tak, tylko trochę uparłem się na to Yoast Seo ( nie bardzo znam jakąś alternatywę ) a to jest wtyczka pod WordPressa i we własnym kodzie nie będę mógł chyba jej wykorzystać?
No i nie wiem czy cały panel zarządzania musiałbym budować sam?

Pozostało 580 znaków

2020-02-04 15:59

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 1 dzień temu

0

A to czemu by nie? Szczerze mówiąc ja nie znam tej wtyczki, ale skoro masz kod to nic nie stoi na przeszkodzie przeanalizować i zaimplementować. Choć podejrzewam że opiera się to głównie na danych z bazy czy tych jak to tam się nazywa chyba shortcode w tych klamerkach

[]

Pozostało 580 znaków

2020-02-04 16:03

Rejestracja: 2 miesiące temu

Ostatnio: 2 tygodnie temu

0
hzmzp napisał(a):

A to czemu by nie? Szczerze mówiąc ja nie znam tej wtyczki, ale skoro masz kod to nic nie stoi na przeszkodzie przeanalizować i zaimplementować. Choć podejrzewam że opiera się to głównie na danych z bazy czy tych jak to tam się nazywa chyba shortcode w tych klamerkach

[]

Ja to w tym kodzie pierwszy raz podpatrzyłem..

  • asd.png (0.9 MB) - ściągnięć: 37

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0