Przekierowania języków w htaccess na subdomene

0

Witam, mam do uruchomienia stronę ale klient nie przygotował treści do wszystkich wersji językowych i chce starą stronę wrzucić na subdomene i przekierować linki przychodzące na tą subdomene.
Czy dobrze myślę że jak zrobię 301 przekierowania to nić się nie rozleci?

Jak zrobić poprawne przekierowania w htaccess żeby to było uniwersalne?

domain.com/fr/test/test-22/ => eu.domain.com/fr/test/test-22/
domain.com/fr => eu.domain.com/fr

domain.com/de/test/test-22/ => eu.domain.com/de/test/test-22/
domain.com/de => eu.domain.com/de

0

Jak nie masz direct admin to:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.domain.com$ [NC]
RewriteRule ^(.*) http://eu.domain.com/$1 [QSA,R=301,L]
0
czysteskarpety napisał(a):

Jak nie masz direct admin to:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.domain.com$ [NC]
RewriteRule ^(.*) http://eu.domain.com/$1 [QSA,R=301,L]

Ale nie chce przekierowywać linków które nie maja języka w sobie czyli /fr /en /de itp

Linki domain.com mają trafiać na domain.com
np domain.com/test/test-22/ => eu.domain.com/test/test-22/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1