Max-width dziwnie działa

0

Witam,
z góry przepraszam za tytuł, ale nie mam pomysłu... Chodzi o to, że kiedy dam na diva z tekstem max-width: 190px to tekst zawija się do następnej linijki, ale zostawia po prawej jakby padding i width wynosi 190px, mimo, że jest po prawej dużo pustego miejsca. Jak mogę zrobić, aby width wyrównywał się automatycznie, a kiedy wynosi 190px lub więcej to się na 190 zatrzymuje? Dodam, że mam float: left i width: auto.

0

nic nie działa dziwnie, wszystko to co opisałeś to prawidłowe działanie

0

text-align: justify

0
stivens napisał(a):

text-align: justify

Nie działa, dodam, że miałem text-align: center

0
mr_jaro napisał(a):

nic nie działa dziwnie, wszystko to co opisałeś to prawidłowe działanie

Cały CSS diva:

    float: left;
	width: auto;
	max-width: 190px;
	cursor: pointer;
	font-size: 19px;
	margin-left: 20px;
	text-align: center;
	border: 2px #1d1d1d solid;
	padding: 10px 10px 10px 10px;
	box-shadow: 0 1px 15px #5e5e5e;
0

jak dałeś max-width 190 to ci ograniczył do 190 wielkość więc nie rozszerzy go w góre. wyjaśnij dokładnie, pokaż kod/screeny i wtedy powiemy co zrobić.

0

pokaż tą stronę lub działający przykład, bo z tego fragmentu cssa nic nie winika

0
mr_jaro napisał(a):

pokaż tą stronę lub działający przykład, bo z tego fragmentu cssa nic nie winika

Dodam jeszcze, że width wynosi jednak 213px mimo max-width: 190px

0

wrzuć kod tutaj tak by działało i powiem ci co jest nie tak https://jsfiddle.net/

0

No trzeci test juz na oko sie tam z paddingiem nie zmiesci

0
mr_jaro napisał(a):

wrzuć kod tutaj tak by działało i powiem ci co jest nie tak https://jsfiddle.net/

Nie wiem, czy dobrze wysyłam, ale chyba tutaj będzie

0

Wszystko jest prawidłowo, rozmiar tego wnętrza to 190 + paddingi czyli 2 x 10 + border 2 x 2 czyli 214 z czego miejsce na treść to 190 i cały teskt tam już się nie ma jak zmieścić

0
mr_jaro napisał(a):

Wszystko jest prawidłowo, rozmiar tego wnętrza to 190 + paddingi czyli 2 x 10 + border 2 x 2 czyli 214 z czego miejsce na treść to 190 i cały teskt tam już się nie ma jak zmieścić

A no faktycznie... A czy da się zrobić, aby .produktDaneModel miał width bez tego "paddingu"? Bo widzę, że on ma za duży width jak na tekst. Zachowuje się, jakby miał width: 100%.

1
Gouda105 napisał(a):
mr_jaro napisał(a):

Wszystko jest prawidłowo, rozmiar tego wnętrza to 190 + paddingi czyli 2 x 10 + border 2 x 2 czyli 214 z czego miejsce na treść to 190 i cały teskt tam już się nie ma jak zmieścić

A no faktycznie... A czy da się zrobić, aby .produktDaneModel miał width bez tego "paddingu"? Bo widzę, że on ma za duży width jak na tekst.

box-sizing: border-box

0
stivens napisał(a):
Gouda105 napisał(a):
mr_jaro napisał(a):

Wszystko jest prawidłowo, rozmiar tego wnętrza to 190 + paddingi czyli 2 x 10 + border 2 x 2 czyli 214 z czego miejsce na treść to 190 i cały teskt tam już się nie ma jak zmieścić

A no faktycznie... A czy da się zrobić, aby .produktDaneModel miał width bez tego "paddingu"? Bo widzę, że on ma za duży width jak na tekst.

box-sizing: border-box

Właśnie o to chodziło! Dziękuję.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1