Jak zabronić zamkniecie modala gdy klikam na zewnatrz?

0

Witam,
mam modala w którym chce zabronic zamykanie gdy klikam na zewnatrz jego. Nie jest to modal bootstrapowy ;/ Dlatego backdrop mi nie dziala. Czy wie ktoś jak mógłbym to rozwiązać?
Np. zabronić klikniecia jeżeli nie jestem w obrębie modala.

1

Daj jakiś kod tego modala, bo na razie to zbyt wielu konkretów żeś Waść nie podał :P

0

Dodałem takie coś (nie jest to bootstrapowy modal) i teraz jak klikam na zewnatrz to znika modal, ale obszar zostaje dalej szary ;( A ja w ogole fokusa po za jego zasiegiem nie chce miec :P

    $(document).ready(function() {
        $('#modal').modal({
            backdrop: 'static',
            keyboard: false
        });

Chyba musze jakiś inny sposób znależć by wyłączyć klika po za obrebem modala, ale najgorsze jest to, że to nie jest bootstrapowy modal ;(

Jak zablokować takie szybkie klikanie po za obrebem modala, bo przez to blokuje strone. Może zostać zamykanie po za modalem, ale nie chce by 2x sie zamknal jak ktoś napiernicza na stronie jak szalony.

0

dismissible: false

$('#modal').modal({
      dismissible: false
);
0
czysteskarpety napisał(a):

dismissible: false

$('#modal').modal({
      dismissible: false
);

Niestety dalej się zamyka jak klikne po za ;(

2

Np tak


(function() {
    'use strict';

    document.getElementById('contact-div').addEventListener('click', (e) => {
        e.target.style.display = 'none';
    });

    document.getElementById('contact-div-popup').addEventListener('click', (e) => {
        e.stopPropagation();
    });

    document.getElementById('contact-btn').addEventListener('click', (e) => {
        e.preventDefault();
        document.getElementById('contact-div').style.display = 'flex';
    });

})();

        <div id="contact-div" class="contact-div">
            <div id="contact-div-popup" class="popup">

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1