Wykresy nie wymagające dostępu do internetu

0

Witam, przeszukałem wujka google i nie znalazłem żadnego skryptu który mógłby tworzyć wykresy na stronie z odpowiednich danych nie wymagając do tego internetu, bardzo często w pracy mam tak, że internet zrywa i takie skrypty przestają działać, zna ktoś może coś co mogłbym użyć aby zaobiec temu procesowi?

0

bardzo często w pracy mam tak, że internet zrywa i takie skrypty przestają działać

Nie do końca rozumiem, o co Ci chodzi. Znaczy - i tak rysowanie takich rzeczy jest raczej po stronie frontu, czyli odbywa się w przeglądarce. ALE przecież przeglądarka musi skądś dostać dane, w oparciu o które ma wykonać wykresy. Więc co z tego, że sam skrypt rysujący będzie działać, jeśli nie będzie połączenia z netem, przez co nie będzie miał danych do przedstawienia.

Napisz może trochę bardziej szczegółowo, na czym problem polega - wtedy łatwiej będzie Ci pomóc.

0

cały czas używałem "Google Chart API" do wykresów, ale w trakcie używania wyszły takie problemy, że podczas braku dostępu do internetu wykresy nie wyświetlały się, czy jest możliwość, jakoś wgrać na dysk serwerowy plików odpowiedzialnych za generator tych wykresów i żeby dane pobierał np. z bazy danych?

1

Jakbyś od razu napisał o co Ci chodzi, to bym Ci szybciej podał ten link - https://developers.google.com/chart/interactive/faq

Can I use charts offline?
Your users' computers must have access to https://www.gstatic.com/charts/loader.js in order to use the interactive features of Google Charts. This is because the visualization libraries that your page requires are loaded dynamically before you use them. The code for loading the appropriate library is part of the included script, and is called when you invoke the google.charts.load() method. Our terms of service do not allow you to download the google.charts.load or google.visualization code to use offline.

oraz

Can I download and host the chart code locally, or on an intranet?
Sorry; our terms of service do not allow you to download and save or host the google.charts.load or google.visualization code. However, if you don't need the interactivity of Google Charts, you can screenshot the charts and use them as you wish.

0

no wlaśnie, więc nie pozwala na to google charts, moze znacie jakie inne narzędzie?

0

https://www.chartjs.org/

Nawiasem mówiąc - o ile kojarzę, to 4Programmers korzysta z tej biblioteki do generowania wykresów - chociażby reputacji dostępnej w profilu usera -

<script src="//cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/Chart.js/2.2.2/Chart.min.js"></script>

screenshot-20190910115520.png

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1