Praca inżynierska ostatni gwizdek- potrzebny kreator stron

0

Cześc, słowem wstępu muszę jak najszybciej napisać pracę inżynierską którą powinienem złożyć aa z tydzień temu :) Nie było by problemu ponieważ od niedawna współpracuje z kolegą. Kolega jest odpowiedzialny za kodowanie ja za projektowanie, rozmowy z klientami. Niestety pokłóciliśmy się tak poważnie że nasza współpraca wisi na włosku a ja muszę skończyć pracę z którą i tak mam wystarczająco problemów. Studia same w sobie zakończyłem 2 lata temu dlatego też wiedza praktyczna jest delikatnie mówiąc zakurzona ;/ Co do samej pracy: jest to projekt systemu dla firmy kurierskiej, mam tu problem z diagramami ale to rozgryzam w innym temacie. System ma obejmować stronę www HTML+CSS uzupełnioną o skrypty php + baza MySQL. Nie ukrywam że będę chciał w jak największym stopniu korzystać z gotowców, i tu moje pytanie/prośba o podesłanie kreatorów stron czy innych takich wspomagaczy które pomogą mi utworzyć zarówno front jak i backend(o ile do backendu jest coś takiego). Sam projekt jest obszerny natomiast system który ma zostać wykonany może być prototypem z okrojoną liczbą funkcji do minimum ( myślę że rejestracja,logowanie,obsługa kont pracowników i klientów-czyli dodawanie/usuwanie/edycja/listowanie , składanie zamówień, śledzenie paczki wystarczy) . W tym całym zamieszaniu już nawet nie wiem od czego powinienem zacząć, a może ktoś będzie chciał pomóc w tworzeniu czegoś takiego ?

P.S. Wiem, wiem wszystko idzie wygooglować - poradniki,gotowe skrypty itp. Nie zrozumcie mnie źle ale ja nie mam czasu na szukanie i przeglądanie 100 kursów, potrzebuje gotowych,sprawdzonych serwisów/metod/skryptów.

2

generalnie dla osoby obeznanej z kodowaniem to napisanie kodu porządnego wraz z testami czyli tym co powinno być to tak minimum miesiąc pracy, do tego dolicz samo pisanie tekstu bo ogromna część twojej pracy tekstowej ma się odnosić do tego co zrobiłeś w części praktycznej - generalnie powodzenia w składaniu wniosku o kolejne przesunięcie terminu :)

1

Nie ukrywam że będę chciał w jak największym stopniu korzystać z gotowców,

weź wyszukaj w Google czy na Githubie: open source CMS (albo ERP, CRM, co tam ci potrzebne) i sprawdzasz, czy dany gotowiec (albo jakaś wtyczka do niego) ma rzeczy, które chcesz, żeby miał, do tej firmy kurierskiej. No ale musisz wiedzieć, czego szukasz, jakie masz wymagania.

1
Scr00ll napisał(a):

W tym całym zamieszaniu już nawet nie wiem od czego powinienem zacząć,

<?php
	die("Hello new world!");
?>
Scr00ll napisał(a):

a może ktoś będzie chciał pomóc w tworzeniu czegoś takiego ?

Bezinteresownie ? :)

1

Masz diagramy gotowe i do nich chcesz jeszcze gotowce znaleźć? Jak diagramy się nie będą pokrywać z programem to nie wiem co na to promotor.

0

Co do wypowiedzi dzięki za rady i podśmiech*jki. Jestem pod wrażeniem jeśli uważacie że napisanie logowania/rejestracji i stron z kilkoma podstawowymi funkcjami operujacymi na bazie danych to co najmniej miesiąc albo i więcej. Przy tylu gotowych rozwiązaniach zaadaptowanie ich do tego projektu uważam że dla ogarniętej i dyspozycyjnej osoby, miesiąc to czas w którym można zrobić to wraz z dodatkowymi wodotryskami. To ma być tylko prototyp pokazujący kilka wybranych funkcji a nie gotowy do wdrożenia w firmie kombajn. Dostałem kilka ofert i myślę że do stycznia damy radę, pozdrawiam. P.S. Życzę wam więcej wiary i mniej pogardy z okazji zbliżających się świąt :) Temat do usunięcia/zamknięcia

1
Scr00ll napisał(a):

Jestem pod wrażeniem jeśli uważacie że napisanie logowania/rejestracji i stron z kilkoma podstawowymi funkcjami operujacymi na bazie danych to co najmniej miesiąc albo i więcej.

Równocześnie przez dwa lata nie zdążyłeś tej "prostej" rzeczy wykonać, nawet w zarysie, ehhh.

0

Czyli przez 3 miesiące zdołałeś odszukać osobę, która wykona za ciebie pracę, którą oceniałeś na miesiąc? Nie łapię.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1