kolidowanie ze sobą JS i CSS

0

Witam , mam problem z przyciskiem przewijania na górę strony(scrollTo), cały skrypt tego przycisku działa , jednak gdy chcę aby opacity tego przycisku po najechaniu zmieniało się płynnie(a dokładniej , całośc psuje dodanie w CSS transition) to owszem przycisk staje się animowany i opacity po najechaniu na niego zmienia się płynnie , jednak tym samym fadeIn i fadeOut przycisku przestaje działać i po powrocie na góre strony, lub po zjechaniu odpowiednią ilość pikseli, przycisk po prostu nagle znika...

0

@MasterOf: Krótki filmik z fragmentem kodu i pokazaniem tego co się dzieje na stronie po zmianie.

1

Ja bym to olał. To jest jedna z najbardziej irytujących rzeczy na stronach. Nic tak nie lubię jak czekanie 0.75 za każdym razem, kiedy kliknę kotwicę XD Swoją drogą te opóźnienia masz różne dla każdej kotwicy? Trochę bez sensu. No chyba, że po to, żeby zachować stałą "prędkość" - ale to można by liczyć bardziej dokładnie - w którym miejscu jest element na stronie, w jakim ma być, policzyć różnicę współrzędnej y - i obliczyć, jaki czas ustawić wobec tego. Tylko znowu - to jest naprawdę bardzo wkurzające, jak jestem na samym dole i klikam "powrót do góry" i czekam z kilka sekund aż mnie przeniesie do góry...

przycisk po prostu nagle znika.

A używasz animation czy tylko transition? Ja takie coś miałem przy animacjach, gdzie odbywała się animacja, a na końcu element powracał do poprzedniego stanu (ale po użyciu animation-fill-mode) się naprawiło.

A poza tym nie wiem - może po prostu jQuery podmienia w jakiś sposób style, i to konfliktuje z CSS (w Dev Tools można by sprawdzić). Ja bym pewnie nie robił tego na jQuery, tylko na samym CSS, a w jQuery co najwyżej ustawiałbym odpowiednie klasy CSS.

0
LukeJL napisał(a):

Ja bym to olał. To jest jedna z najbardziej irytujących rzeczy na stronach. Nic tak nie lubię jak czekanie 0.75 za każdym razem, kiedy kliknę kotwicę XD Swoją drogą te opóźnienia masz różne dla każdej kotwicy? Trochę bez sensu. No chyba, że po to, żeby zachować stałą "prędkość" - ale to można by liczyć bardziej dokładnie - w którym miejscu jest element na stronie, w jakim ma być, policzyć różnicę współrzędnej y - i obliczyć, jaki czas ustawić wobec tego. Tylko znowu - to jest naprawdę bardzo wkurzające, jak jestem na samym dole i klikam "powrót do góry" i czekam z kilka sekund aż mnie przeniesie do góry...

przycisk po prostu nagle znika.

A używasz animation czy tylko transition? Ja takie coś miałem przy animacjach, gdzie odbywała się animacja, a na końcu element powracał do poprzedniego stanu (ale po użyciu animation-fill-mode) się naprawiło.

A poza tym nie wiem - może po prostu jQuery podmienia w jakiś sposób style, i to konfliktuje z CSS (w Dev Tools można by sprawdzić). Ja bym pewnie nie robił tego na jQuery, tylko na samym CSS, a w jQuery co najwyżej ustawiałbym odpowiednie klasy CSS.

Uzywam tylko polecenia transform w CSS , a te prędkości są tak na oko wpisane , po prostu stwierdzilem że 250ms miedzy każdą kolejną sekcją dodatkowo będzie okej...Ale do sedna, tak na szybko bez używania dev tools da się temu zaradzić aby ten przycisk mi się nie pojawiał nagle tylko ładnie z fadeIn i fadeOut?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1