Co zrobić, aby wchodzący na moją stronę otworzył ją w programie Internet Explorer.

0

Co zrobić, aby wchodzący na moją stronę otworzył ją w programie Internet Explorer ? Inne przeglądarki nie wyświetlają mi skryptu karuzeli. Zwracam się z uprzejmą prośbą o podanie kompletnego kodu wraz z linkami Dziękuję za pomoc.

2

Napisać uprzejmą prośbę do odwiedzającego. Niezbyt skuteczna, ale zawsze ;) O ile odwiedzający ma w ogóle jakieś IE w swoim systemie.

Można też napisać sensowny styl karuzeli, który chodzi na czym innym niż porzucony przez samego producenta browser.

0

Co trzeba dodać do kodu, aby działał również w chrome i opera ?

2

Pewnie zmienic biblioteke bo nie wyobrazam sobie zebys wlasnorecznie napisal ekskluzywna biblioteke do IE. No przynajmniej ja bez researchu nie umiem ;)

0

Taki jest kod slidera: <body>

0
<body>





   <div class="owl-carousel owl-theme owl-loaded">
    <div class="owl-stage-outer">
        <div class="owl-stage">










<div class="owl-item">


<div>


<figure>

<a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture1.jpg" height="100" width="50" /></a>

<figcaption>Mieszkanie - 279 000 zł, Gorzów Wielkopolski, Śródmieście </figcaption>

</figure>

</div>


</div>




            <div class="owl-item"><a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture2.jpg" height="100" width="50" /></a></div>
            <div class="owl-item"><a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture3.jpg" height="100" width="50" /></a></div>
            <div class="owl-item"><a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture4.jpg" height="100" width="50" /></a></div>
            <div class="owl-item"><a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture1.jpg" height="100" width="50" /></a></div>
            <div class="owl-item"><a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture1.jpg" height="100" width="50" /></a></div>
        </div>


 <div class="owl-carousela owl-theme owl-loaded">
    <div class="owl-stage-outer">
        <div class="owl-stage">
            <div class="owl-item"><a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture4.jpg" height="100" width="50" /></a></div>
            <div class="owl-item"><a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture3.jpg" height="100" width="50" /></a></div>
            <div class="owl-item"><a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture2.jpg" height="100" width="50" /></a></div>
            <div class="owl-item"><a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture1.jpg" height="100" width="50" /></a></div>
            <div class="owl-item"><a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture1.jpg" height="100" width="50" /></a></div>
            <div class="owl-item"><a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture1.jpg" height="100" width="50" /></a></div>
        </div>


    </div>
</div>
    <script src="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/OwlCarousel2/2.3.4/owl.carousel.min.js"></script>
    <script>



var owl = $('.owl-carousel');
owl.owlCarousel({
    items:5, //ILE JEST OBRAZKÓW
    loop:true, // CZY MAJA SIĘ KRĘCIĆ W KÓŁKO JEŻELI DOJDZIE DO KOŃCA
    margin:100, //MARGINES MIĘDZY ZDJĘCIAMI
    autoplay:true,  //CZY MAJĄ SIĘ KRĘCIĆ SAME OD RAZU PO ZAŁADOWANIU
    autoplayTimeout:1000,  // W JAKIM INTERWALE MAJĄ SIĘ KRĘCIĆ
    autoplayHoverPause:true // CZY PO NAJECHANIU MYSZKA MAJA SIĘ ZATRZYMAĆ
});


var owl = $('.owl-carousela');
owl.owlCarousel({
    items:3, //ILE JEST OBRAZKÓW
    loop:true, // CZY MAJA SIĘ KRĘCIĆ W KÓŁKO JEŻELI DOJDZIE DO KOŃCA
    margin:30, //MARGINES MIĘDZY ZDJĘCIAMI
    autoplay:true,  //CZY MAJĄ SIĘ KRĘCIĆ SAME OD RAZU PO ZAŁADOWANIU
    autoplayTimeout:500,  // W JAKIM INTERWALE MAJĄ SIĘ KRĘCIĆ
    autoplayHoverPause:true // CZY PO NAJECHANIU MYSZKA MAJA SIĘ ZATRZYMAĆ
});




    </script>


  </body>
</html>
0

Poszukaj po prostu jakiegoś współczesnego, działającego skryptu karuzeli. Nawet na tym forum w tym roku były ze dwa takie tematy, więc możesz użyć wyszukiwania na stronie.

1
Freja Draco napisał(a):

Poszukaj po prostu jakiegoś współczesnego, działającego skryptu karuzeli. Nawet na tym forum w tym roku były ze dwa takie tematy, więc możesz użyć wyszukiwania na stronie.

ale ten owlcarousel to jest współczesny skrypt i jak najbardziej działa w chrome i firefox https://owlcarousel2.github.io/OwlCarousel2/
autorze daj link do strony, albo pokaż chociaż błędy z konsoli (F12)
nikogo nie zmusisz do powrotu do przeglądarki która umarła wiele lat temu żeby zobaczył twoją karuzelę

1

A co jeśli użytkownik nie używa Windowsa? Będziesz szukał sposobu na zmuszenie go do zmiany systemu operacyjnego na taki, na którym działa Internet Explorer?

2
Burmistrz napisał(a):

A co jeśli użytkownik nie używa Windowsa? Będziesz szukał sposobu na zmuszenie go do zmiany systemu operacyjnego na taki, na którym działa Internet Explorer?

Bez znaczenia. Nawet jakby mial windowsa to na ta strone juz nie wroci ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1