Co zrobić, aby wchodzący na moją stronę otworzył ją w programie Internet Explorer.

Odpowiedz Nowy wątek
2019-08-04 20:00
0

Co zrobić, aby wchodzący na moją stronę otworzył ją w programie Internet Explorer ? Inne przeglądarki nie wyświetlają mi skryptu karuzeli. Zwracam się z uprzejmą prośbą o podanie kompletnego kodu wraz z linkami Dziękuję za pomoc.

Pozostało 580 znaków

2019-08-04 20:05
2

Napisać uprzejmą prośbę do odwiedzającego. Niezbyt skuteczna, ale zawsze ;) O ile odwiedzający ma w ogóle jakieś IE w swoim systemie.

Można też napisać sensowny styl karuzeli, który chodzi na czym innym niż porzucony przez samego producenta browser.


edytowany 1x, ostatnio: Freja Draco, 2019-08-04 20:25

Pozostało 580 znaków

2019-08-04 21:11
0

Co trzeba dodać do kodu, aby działał również w chrome i opera ?

Pozostało 580 znaków

2019-08-04 21:12
1

Pewnie zmienic biblioteke bo nie wyobrazam sobie zebys wlasnorecznie napisal ekskluzywna biblioteke do IE. No przynajmniej ja bez researchu nie umiem ;)


01010100 01110101 01110100 01100001 01101010 00100000 01101110 01101001 01100101 00100000 01101101 01100001 00100000 01101110 01101001 01100011 00100000 01100011 01101001 01100101 01101011 01100001 01110111 01100101 01100111 01101111 00101110 00100000 01001001 01100011 00100000 01110011 01110100 01101111 01101110 01110100 00101110

Pozostało 580 znaków

2019-08-04 21:20
0

Taki jest kod slidera: <body>

<figure> picture1.jpg <figcaption>Mieszkanie - 279 000 zł, Gorzów Wielkopolski, Śródmieście </figcaption> </figure>
picture2.jpg
picture3.jpg
picture4.jpg
picture1.jpg
picture1.jpg
picture4.jpg
picture3.jpg
picture2.jpg
picture1.jpg
picture1.jpg
picture1.jpg
<script src="https://cdnjs.cloudflare.com/[...]s"></script&gt; <script> var owl = $('.owl-carousel'); owl.owlCarousel({ items:5, //ILE JEST OBRAZKÓW loop:true, // CZY MAJA SIĘ KRĘCIĆ W KÓŁKO JEŻELI DOJDZIE DO KOŃCA margin:100, //MARGINES MIĘDZY ZDJĘCIAMI autoplay:true, //CZY MAJĄ SIĘ KRĘCIĆ SAME OD RAZU PO ZAŁADOWANIU autoplayTimeout:1000, // W JAKIM INTERWALE MAJĄ SIĘ KRĘCIĆ autoplayHoverPause:true // CZY PO NAJECHANIU MYSZKA MAJA SIĘ ZATRZYMAĆ }); var owl = $('.owl-carousela'); owl.owlCarousel({ items:3, //ILE JEST OBRAZKÓW loop:true, // CZY MAJA SIĘ KRĘCIĆ W KÓŁKO JEŻELI DOJDZIE DO KOŃCA margin:30, //MARGINES MIĘDZY ZDJĘCIAMI autoplay:true, //CZY MAJĄ SIĘ KRĘCIĆ SAME OD RAZU PO ZAŁADOWANIU autoplayTimeout:500, // W JAKIM INTERWALE MAJĄ SIĘ KRĘCIĆ autoplayHoverPause:true // CZY PO NAJECHANIU MYSZKA MAJA SIĘ ZATRZYMAĆ }); </script> </body> </html>

Pozostało 580 znaków

2019-08-04 21:21
0
<body>

   <div class="owl-carousel owl-theme owl-loaded">
    <div class="owl-stage-outer">
        <div class="owl-stage">

<div class="owl-item">

<div>

<figure>

<a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture1.jpg" height="100" width="50" /></a>

<figcaption>Mieszkanie - 279 000 zł, Gorzów Wielkopolski, Śródmieście </figcaption>

</figure>

</div>

</div>

            <div class="owl-item"><a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture2.jpg" height="100" width="50" /></a></div>
            <div class="owl-item"><a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture3.jpg" height="100" width="50" /></a></div>
            <div class="owl-item"><a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture4.jpg" height="100" width="50" /></a></div>
            <div class="owl-item"><a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture1.jpg" height="100" width="50" /></a></div>
            <div class="owl-item"><a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture1.jpg" height="100" width="50" /></a></div>
        </div>

 <div class="owl-carousela owl-theme owl-loaded">
    <div class="owl-stage-outer">
        <div class="owl-stage">
            <div class="owl-item"><a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture4.jpg" height="100" width="50" /></a></div>
            <div class="owl-item"><a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture3.jpg" height="100" width="50" /></a></div>
            <div class="owl-item"><a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture2.jpg" height="100" width="50" /></a></div>
            <div class="owl-item"><a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture1.jpg" height="100" width="50" /></a></div>
            <div class="owl-item"><a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture1.jpg" height="100" width="50" /></a></div>
            <div class="owl-item"><a href="http://www.wp.pl"><img src="../zdjęcia/picture1.jpg" height="100" width="50" /></a></div>
        </div>

    </div>
</div>
    <script src="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/OwlCarousel2/2.3.4/owl.carousel.min.js"></script>
    <script>

var owl = $('.owl-carousel');
owl.owlCarousel({
    items:5, //ILE JEST OBRAZKÓW
    loop:true, // CZY MAJA SIĘ KRĘCIĆ W KÓŁKO JEŻELI DOJDZIE DO KOŃCA
    margin:100, //MARGINES MIĘDZY ZDJĘCIAMI
    autoplay:true,  //CZY MAJĄ SIĘ KRĘCIĆ SAME OD RAZU PO ZAŁADOWANIU
    autoplayTimeout:1000,  // W JAKIM INTERWALE MAJĄ SIĘ KRĘCIĆ
    autoplayHoverPause:true // CZY PO NAJECHANIU MYSZKA MAJA SIĘ ZATRZYMAĆ
});

var owl = $('.owl-carousela');
owl.owlCarousel({
    items:3, //ILE JEST OBRAZKÓW
    loop:true, // CZY MAJA SIĘ KRĘCIĆ W KÓŁKO JEŻELI DOJDZIE DO KOŃCA
    margin:30, //MARGINES MIĘDZY ZDJĘCIAMI
    autoplay:true,  //CZY MAJĄ SIĘ KRĘCIĆ SAME OD RAZU PO ZAŁADOWANIU
    autoplayTimeout:500,  // W JAKIM INTERWALE MAJĄ SIĘ KRĘCIĆ
    autoplayHoverPause:true // CZY PO NAJECHANIU MYSZKA MAJA SIĘ ZATRZYMAĆ
});

    </script>

  </body>
</html>

Pozostało 580 znaków

2019-08-04 23:56
0

Poszukaj po prostu jakiegoś współczesnego, działającego skryptu karuzeli. Nawet na tym forum w tym roku były ze dwa takie tematy, więc możesz użyć wyszukiwania na stronie.


Pozostało 580 znaków

2019-08-05 05:27
0
Freja Draco napisał(a):

Poszukaj po prostu jakiegoś współczesnego, działającego skryptu karuzeli. Nawet na tym forum w tym roku były ze dwa takie tematy, więc możesz użyć wyszukiwania na stronie.

ale ten owlcarousel to jest współczesny skrypt i jak najbardziej działa w chrome i firefox https://owlcarousel2.github.io/OwlCarousel2/
autorze daj link do strony, albo pokaż chociaż błędy z konsoli (F12)
nikogo nie zmusisz do powrotu do przeglądarki która umarła wiele lat temu żeby zobaczył twoją karuzelę


Pozostało 580 znaków

2019-08-05 11:55
0

A co jeśli użytkownik nie używa Windowsa? Będziesz szukał sposobu na zmuszenie go do zmiany systemu operacyjnego na taki, na którym działa Internet Explorer?

edytowany 1x, ostatnio: Burmistrz, 2019-08-05 11:56

Pozostało 580 znaków

2019-08-05 11:58
1
Burmistrz napisał(a):

A co jeśli użytkownik nie używa Windowsa? Będziesz szukał sposobu na zmuszenie go do zmiany systemu operacyjnego na taki, na którym działa Internet Explorer?

Bez znaczenia. Nawet jakby mial windowsa to na ta strone juz nie wroci ;)


01010100 01110101 01110100 01100001 01101010 00100000 01101110 01101001 01100101 00100000 01101101 01100001 00100000 01101110 01101001 01100011 00100000 01100011 01101001 01100101 01101011 01100001 01110111 01100101 01100111 01101111 00101110 00100000 01001001 01100011 00100000 01110011 01110100 01101111 01101110 01110100 00101110

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0