Jak stworzyć powiadomienie o ciasteczkach

0

Cześć.

Chciałbym stworzyć proste powiadomienie o ciasteczkach, wyskakuje powiadomienie, użytkownik klika i powiadomienie się więcej nie pojawia na stronie, najbliżej mojego ideału był ten poradnik, ale ja nie chcę aby strona się odświerzała po kliknięciu gdyby ktoś zamieścił link do jakiegoś tutorialu albo po prostu podałby gotowy kod ( bo ja się na php nie znam ) to byłbym wdzięczny, aha, wiem że są różne usługi w internecie które po prostu pozwalają przekopiować swój kod, ale jak tego próbowałem to albo było za ciężkie i strona się dłużej ładowała albo występowały inne problemy dlatego byłbym wdzięczny gdyby ktoś zamieścił tu kod na jakieś lekkie powiadomienie.

0

Do zrobienia powiadomienia o ciastkach, potrzebujesz użyć... ciastek i display:none :)

0

Wklej poniższy kod przed tagiem </body> na końcu strony:

<script src="http://cookiealert.sruu.pl/CookieAlert-latest.min.js"></script>
<script>CookieAlert.init();</script>

0

Ekstra! Róbta dalej ten niepotrzebny syf w webie :-(, nie zapomnijcie poinformować o innych nagłówkach HTTP, bo wszakże każdy z nich przeglądarka może zapisać na dysku :P

1
TurkucPodjadek napisał(a):

Ekstra! Róbta dalej ten niepotrzebny syf w webie :-(, nie zapomnijcie poinformować o innych nagłówkach HTTP, bo wszakże każdy z nich przeglądarka może zapisać na dysku :P

Ja nie jestem od tworzenia prawa ani od oceniania czy powiadomienie o ciasteczkach jest potrzebne czy nie, ja jestem od robienia tego o co mnie poprosi potencjalny klient, a jeśli klient będzie chciał powiadomienie o ciastaczkach bo np. boi się konsekwenji za brak tego powiadomienia, to dialog w stylu:

Ja: Panie, mówię Panu, że to niepotrzebne bo mi na forum 4programmers taki jeden napisał że nie trzeba.
Klient: Na jakim forum?
Ja: No na 4programmers tam jest taki użytkownik co ma avatar z karaluchem (czy innym robactwem, nie wnikam), i on mówił że nie trzeba.
Klient: Co ma na avatarze?

Może nie być najlepszym początkiem współpracy z klientem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1