Przebudowa strony

Odpowiedz Nowy wątek
2019-06-01 18:25
0

Cześć.

Chciałem zapytać jak wygląda przebudowywanie strony, chodzi mi o to, że kiedy tworzę nową stronę to po prostu wrzucam pliki na serwer, a czy kiedy przebudowuję stronę (tak w sumie to mam na myśli, że na tej samej domenie będę tworzył praktycznie nową stronę) to czy wystarczy podmienić stare pliki na nowe, czy robi się to w jakiś inny sposób żeby uniknąć "komplikacji". Strona klienta ma już 10 lat, jest podłączona do CMS'a, on nie pamięta jakiego.

Zapoznaj się z pojęciem continuous integration oraz bardzo przydanym narzędziem: git. - ccwrc 2019-06-01 20:00

Pozostało 580 znaków

2019-06-01 18:52
0

Daj strone to ci powiem do jakiego cmsa jest podlaczona. Robi sie to stopniowo. Nazywasz plki style_new.css pliki na przyklad index.html a stary nazywas index_old.html. i tak strona po stronie powoli zmieniasz. To moze zajac kilka miesiecy tak samo jak paypal robil. najpierw strone glowna przerobil potem po kolei kolejne strony i tak samo ebay robil.

Pozostało 580 znaków

2019-06-01 19:34
0

http://www.alled.pl/

Pozostało 580 znaków

2019-06-01 19:56
0
fporzo napisał(a):

Daj strone to ci powiem do jakiego cmsa jest podlaczona. Robi sie to stopniowo. Nazywasz plki style_new.css pliki na przyklad index.html a stary nazywas index_old.html. i tak strona po stronie powoli zmieniasz. To moze zajac kilka miesiecy tak samo jak paypal robil. najpierw strone glowna przerobil potem po kolei kolejne strony i tak samo ebay robil.

http://www.alled.pl/

Pozostało 580 znaków

2019-06-01 22:39
5

http://www.alled.pl/admin.php


Ty zielony Sherlocku ;) Brawo Ty :D :D - cerrato 2019-06-01 23:27
Lata praktyki :) Ale już standardowe hasło niestety nie działa :/ - Freja Draco 2019-06-01 23:42
No chłopaki, widzę, że zaczynacie swoimi postami wchodzić na mój poziom abstrakcji ;) - Freja Draco 2019-06-02 12:16
Staramy się :D - cerrato 2019-06-02 12:59

Pozostało 580 znaków

2019-06-02 09:57
1

Wszeldem na deafult.css I w pierwszej linijce

Quick.Cms default stylesheet

:) ale props dla szerloka wyzej za admina ;P

Pozostało 580 znaków

2019-06-02 10:56
4

Ja bym zrobił nową na localu, a potem zaorał to co jest i podmienił, sklep i tak jest na innej domenie więc luz.


Tak mozesz zrobic jak masz swoja strone hobbystyczna z jakims pierdołami. Normalnie jak masz strone ktora zarabia to tak nie mozesz zrobic. To znaczy mozesz jak jestes Januszem programowania - fporzo 2019-06-02 11:05
@fporzo: możesz przestać już trollować? - czysteskarpety 2019-06-02 11:09
Zawsze się może okazać, że z uwagi na konfigurację serwera i/lub różnice w wersjach PHP, któryś z elementów nowego silnika jednak nie zadziała w miejscu docelowym, więc warto go najpierw na miejscu przetestować, zanim się w kosmos poprzednią wersję wywali. Ale poza tym zgadzam się z czystoskarpetem. - Freja Draco 2019-06-02 12:20
@Freja Draco: w sumie czru, php 5.3, więc albo update, albo statyk - czysteskarpety 2019-06-02 12:35
DObrze ze ty @czysteskarpety nie jestes w moim teamie bo bym cie wywalil za takie sugestie w stylu wywalic stara wersje i zasytapic nowa. Brawo panie Januszu programownia - fporzo 2019-06-02 15:59
@fporzo: To się nazywa fantazje kompensacyne z resztą chyba nie tylko w tym wątku. - Freja Draco 2019-06-02 16:19

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0