Problem z Confirm w Javascript

0

Cześć.
Mam confirm-a w linku do potwierdzenia. W tej formie dziala połowicznie. Potwierdzenie mialoby byc tylko kiedy zaznacze pole radio o nazwie 'selected'. bo teraz okienko sie wyswietla nawet jak nie zaznacze pola radio.
Probowalem sam cos zrobic ale za kazdym razem wykonuje TRUE nawet jak wcisne Anuluj.

<button type="submit" name="usun" class="btn btn-danger" value="1" onclick="return confirm('Potwierdź usuniecie wpisu');">

w/w działa ale okienko pokazuje sięnawet jesli nie zaznacze pola radio.
Ponizej przyklad ktory i tak zadziala nawet jak wcisne Anuluj.

function check()
{
var cnfrm = confirm('Are you sure?');
 if(cnfrm != true)
{
 return false;
}

}
</script>

OnClick="check();"

0

Jedyny kod, jaki tu widzę podpięty do buttona, to:

onclick="return confirm('Potwierdź usuniecie wpisu');"

I on robi dokładnie to, co mu każesz, czyli wyświetla okienko z pytaniem i w zależności od odpowiedzi, wykonując bądź nie domyślną akcję przycisku w formularzu.

Natomiast funkcja check() nie jest nigdzie podpięta.

Nie widzę też w powyższym kodzie żadnego pola radio, ani żadnego odwołania do pola radio w załączonej funkcji.

Zatem cóż... komputer robi po prostu to, co mu każesz robić]

0
Freja Draco napisał(a):

Jedyny kod, jaki tu widzę podpięty do buttona, to:

onclick="return confirm('Potwierdź usuniecie wpisu');"

I on robi dokładnie to, co mu każesz, czyli wyświetla okienko z pytaniem i w zależności od odpowiedzi, wykonując bądź nie domyślną akcję przycisku w formularzu.

Natomiast funkcja check() nie jest nigdzie podpięta.

Nie widzę też w powyższym kodzie żadnego pola radio, ani żadnego odwołania do pola radio w załączonej funkcji.

Zatem cóż... komputer robi po prostu to, co mu każesz robić]

Wtym przykladzie nie ma odwolania do f bo jest co innego. Jest return. Jak dodam odwolanie to jest to o czym pisze.
To radio

<input class=\"media-object\" type=\"radio\" name=\"select\"  value=\"" . $row['id'] . "\">";
<script>
function myFunction() {
	if(document.getElementById('select').checked) {
	{
	var txt;
  var r = confirm("Press a button!\nEither OK or Cancel.\nThe button you pressed will be displayed in the result window.");
  if (r == true) {
    txt = "You pressed OK!";
  } else {
   alert('aaaaaaaaaaaaaaaaaa');
  }
  document.getElementById("demo").innerHTML = txt;
}
}
</script>
0

Problem rozwiazany :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1