Chcę by dziecko na siłę wychodziło poza swego rodzica.

0

Mamy oto sobie kod:

<div id="rodzic" style="overflow-x:auto">
    <div style="min-width:800px">
        <div id="dziecko" style="float:right;width:100px;height:600px;"></div>
        Oto jest długi  tekst.
   </div>
</div>

Jak zrobić, by dziecko wychodziło pionowo poza rodzica w powyższym kodzie na siłę.

2

Co dokładnie chcesz osiągnąć? Jesli się domyślam o co ci chodzi dobrze, to zrealizujesz to za pomocą margin z minusową wartością, możesz też pozycjonować absolututnie z odpowiednimi ustawieniami położenia elementu.

2

Nie napisałeś tego pytania po polsku, więc w sumie nie wiadomo, o co Ci chodzi, ale może:

overflow:visible;

4

Cesarka? ;)

A poza tym weź to rozrysuj jakoś.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1