Monitoring dostępności stron

1

Cześć,

Wszyscy doskonale wiemy, czym może się skończyć niedostępność naszej strony. Potencjalni klienci od razu odwracają się w stronę konkurencji, tracimy pieniądze oraz reputację.

Po godzinach z grupką znajomych stworzyliśmy bezpłatne narzędzie do monitorowania dostępności stron internetowych zwane Cula.io, jako odpowiedź na inne płatne usługi.

W razie wykrycia niedostępności monitorowanej domeny, system od razu wysyła powiadomienie na wskazany komunikator/mail, dzięki czemu możemy szybko zapobiec potencjalnym konsekwencjom downtime'u.

Jesteśmy już po kilku dużych aktualizacjach i mamy nadzieję, że nasz system przyda się wielu z Wam w codziennej pracy i jest gotowy na recenzje (w tym konstruktywną krytykę) od ekspertów.

Dajcie znać, co o nim myślicie! :)

Dzięki,
Piotr

0

ale z tym menu to polecieliście, szukałem menu i nie znalazłem, po czym przypadkowo najechałem na logo... masarka...

1

planujecie dodać powiadomienie sms?

0
mr_jaro napisał(a):

ale z tym menu to polecieliście, szukałem menu i nie znalazłem, po czym przypadkowo najechałem na logo... masarka...

A mi sie podoba, na wejście sie rozwija więc widać o co cho.

0

A jak tu czasem piszę, że mnie wkurzają strony ładujące "na dzień dobry" kilkaset KB JS i CSS to mi mówią, że to raczej niemożliwe. A tu proszę, nawet 1.5 MB :P

Menu języków jest niedopracowane, w niektórych rozdzielczościach włazi na to centralne menu, a włoski to w ogóle wypada z linii.

Poza tym jak na stronę mającą służyć monitorowaniu dostępności innych stron www sama jest mało dostępna i wczytuje mi się z dziesięć sekund.

0

UI ładny, ale czym się właściwie wasza aplikacjia różni np. od nagiosa?

0
  1. Jakie to ma zalety nad UptimeRobotem, Pingdomem, czy StatusCake? Jest coś co oferujecie względem konkurencji?
  2. To nie jest APM w żadnym wypadku. Co najwyżej "website performance monitoring" (bo z tego co rozumiem z opisu, to jedyne co robicie to macie testy ICMP i HTTP na zadany adres, APM to dużo więcej).

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1