zle dzialajace forum funkcja add()

Odpowiedz Nowy wątek
2003-02-13 00:17
0

moja przegladarka jest mozilla1.3a
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.3a) Gecko/20021212

i niestety funkcja add na stronie dziala niepoprawnie
mozilla jest jedyna przegladarka ktora poprawnie interpretuje kod zgodnie z w3c

prosze o poprawienie forum :)
jutro na forum mozilli zglosze zle dzialajaca strone to bede wiedzial gdzie jest blad w kodzie

pzdr


bezruch bywa milczacym, ale niezrownanym misterium

Pozostało 580 znaków

2003-02-13 22:51
0

moja przegladarka jest mozilla1.3a
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.3a) Gecko/20021212

i niestety funkcja add na stronie dziala niepoprawnie
mozilla jest jedyna przegladarka ktora poprawnie interpretuje kod zgodnie z w3c

prosze o poprawienie forum :)
jutro na forum mozilli zglosze zle dzialajaca strone to bede wiedzial gdzie jest blad w kodzie

pzdr

a o co ci chodzi ?


Pozostało 580 znaków

2003-02-14 10:05
0

kiedy piszesz nowy temat lub odpowiadasz masz przyciski B U I code url email quote img
function add(bcopen, bcclose) {
theSelection = document.selection.createRange().text;

   if (theSelection) {
     if ((bcopen == '<url>') && (theSelection.indexOf('http://', 0) == -1))
      theSelection = 'http://' + theSelection;
     document.selection.createRange().text = bcopen + theSelection + bcclose;
     document.post.body.focus();

   }
   else {
     document.post.body.value += bcopen + bcclose;
     document.post.body.focus();
   }
 }

....

no i gdzies tu jest blad

moim zdaniem nie wypada by forum o javie script bylo zle napisane

na konsoli javy script sa bledy takie:
user image

o to mi tylko chodzi..


bezruch bywa milczacym, ale niezrownanym misterium

Pozostało 580 znaków

2003-02-14 13:34
0

A zrób tak:
ściągnij sobie tę stronę na dysk, usuń poniższe dwie linijki i powiedz, czy dalej jest błąd:
if ((bcopen == '<url>') && (theSelection.indexOf('http://', 0) == -1))
theSelection = 'http://' + theSelection;

Ja je tam dodałem (oczywiście za pośrednictwem Adama), aby guzik URL nie dodawał bezmyślnie "http://". Jednak w opisie zmian zaznaczyłem, że testowałem to tylko na M$IE 5.5 (do innej przeglądarki nie mam dostępu).
Jeśli to właśnie jest źródłem błędu, to prawdopodobnie Twoja przeglądarka nie obsługuje metody [b]indexOf[/b] obiektu [b]String[/b] i trzeba będzie wykombinować coś innego.


Pozostało 580 znaków

2003-02-14 17:44
0

Jeśli to właśnie jest źródłem błędu, to prawdopodobnie Twoja przeglądarka nie obsługuje metody [b]indexOf[/b] obiektu [b]String[/b] i trzeba będzie wykombinować coś innego.

coś mi się wydaje że to akurat wszystkie obsługują :)


Pozostało 580 znaków

2003-02-15 12:15
0

po usunieciu tych linijek nie zmienilo sie nic.. dzisaj nie mam za bardzo czasu i moja znajomos javy script jest raczej podstawowa..

mam propozycje mozilla jest przegladarka darmowa wlasnie wyszla 1.3beta
http://mozillapl.org
sciagnij ja na przyklad lub jakiegos netscapea i tobie pojdzie sprawniej poprawienie strony

zauwazylem tez ze jakis blad bedzie w stylach css bo guziki u mnie sa normalne a nie jak opisane w pliku text/css

poniewaz nikt nie ustawyl DOCTYPE to validator za bardzo nie dziala postanowilem sam wybrac skoro tagi sa pisane malymi literami wiec postawilem na
DOCTYPE html PUBLIC "-W3CDTD HTML 4.01 Transitional//EN"
oto wyniki
http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2F4programmers.net/Forum%2Freply.php%3Fid%3D32620&charset=%28detect+automatically%29&doctype=HTML+4.01+Transitional&ss=1&No200=1
ale to nie sprawdza poprawnosci skryptow

pzdr i milej zabawy ;)


bezruch bywa milczacym, ale niezrownanym misterium

Pozostało 580 znaków

2003-02-15 21:47
0

Nie ściągaj 1.3Beta. Zostań przy 1.3Alfa (Beta się sypie co chwilę...)


Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

Pozostało 580 znaków

2003-02-15 23:50
0

hehe wlasnie sciagnalem ale jakos nie mam odwagi jej zainstalowac
pewnie bedzie podobnie jak ze stabilna wersja 1.2 i jej jakims wielkim bledem i od razu poprawiona po premierze na 1.2.1

co nie zmienia jednak mojego tematu pozostaja jeszcze stabilne wresje 1.0.x
albo angielskie wersje .. one chyba nie maja takich bugow


bezruch bywa milczacym, ale niezrownanym misterium

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0