[Bootstrap] Slideshow problem

0

Witam otóż robię sobię do strony taki prosty slideshow ze zdjęciam, wszystko pięknie, ładnie ale zdjęcia poszerzają mi stronę i pojawia się suwak. Wiecie co może być tego powodem i jak to zmienić?

kod:

<div id="carouselExampleIndicators" class="carousel slide" data-ride="carousel" style="opacity:0.7;">
  <ol class="carousel-indicators">
    <li data-target="#carouselExampleIndicators" data-slide-to="0" class="active"></li>
    <li data-target="#carouselExampleIndicators" data-slide-to="1"></li>
    <li data-target="#carouselExampleIndicators" data-slide-to="2"></li>
  </ol>
  <div class="carousel-inner">
    <div class="carousel-item active">
      <img class="d-block w-100" src="C:\Users\Fafa\Desktop\mecalux\photo2.jpg" alt="First slide">
	  	   <div class="carousel-caption d-none d-md-block ">
		   
		   <div class="container-fluid " id="slideC">
		<h1 class="display-1">Znamy się na rzeczy</h1>
    <p>Jesteśmy firmą o wieloletnim doświadczeniu</p>
	 </div>
	 
	 </div>
    </div>
    <div class="carousel-item">
      <img class="d-block w-100" src="C:\Users\Fafa\Desktop\mecalux\download.jpg" alt="Second slide">
    </div>
    <div class="carousel-item">
      <img class="d-block w-100" src="C:\Users\Fafa\Desktop\mecalux\download.jpg" alt="Third slide">
    </div>
  </div>
  <a class="carousel-control-prev" href="#carouselExampleIndicators" role="button" data-slide="prev">
    <span class="carousel-control-prev-icon" aria-hidden="true"></span>
    <span class="sr-only">Previous</span>
  </a>
  <a class="carousel-control-next" href="#carouselExampleIndicators" role="button" data-slide="next">
    <span class="carousel-control-next-icon" aria-hidden="true"></span>
    <span class="sr-only">Next</span>
  </a>
</div>

screen:
!(http:/FireShot Pro Screen Capture #003 - 'Bieliński Service' - file.png/)

FireShot Pro Screen Capture #003 - 'Bieliński Service' - 22.png

1

Spróbuj tak:

            <div class="carousel-item">
                <div class="d-flex align-items-center justify-content-center min-vh-100">
                </div>
            </div>

wyrównaj też proporcje obrazków.

0
czysteskarpety napisał(a):

Spróbuj tak:

            <div class="carousel-item">
                <div class="d-flex align-items-center justify-content-center min-vh-100">
                </div>
            </div>

wyrównaj też proporcje obrazków.

Dziękuje za pomoc, nie do końca mi to pomogło ale vh-100 i vw-100 z pomocą wujka google ;0

0
czysteskarpety napisał(a):

Spróbuj tak:

            <div class="carousel-item">
                <div class="d-flex align-items-center justify-content-center min-vh-100">
                </div>
            </div>

wyrównaj też proporcje obrazków.

Pojawił się natomiast inny problem, mogę dopisać?

Otóż w menu navigacji:

<ul class="nav nav-tabs bg-dark fixed-top justify-content-end">
	
	
	 <img class="navbar-brand img-fluid" src="#" alt="logo" style=""> 
	
	
    <a class="nav-link active text-light bg-primary navimain " href="#"> <i class="fa fa-home fa-fw"></i> Główna </a>
  

  <li class="nav-item d-flex">
    <a class="nav-link text-white navimain" href="#">O nas</a>
  </li>
  <li class="nav-item d-flex">
    <a class="nav-link text-white navimain" href="#">Usługi</a>
  </li>
  <li class="nav-item d-flex">
    <a class="nav-link text-white navimain" href="#">Kontakt</a>
  </li>
</ul>

Chciałbym aby menu nawigacji zacznało się od prawej więc wklepałem

justify-content-end

No i wszystko super natomiast logo chciałbym już po lewej stronie i nie mam bladego pojęcia a próbowałem już wielu patentów.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1