WordPress dla osoby znającej web ale nie CMS

0

Cześć, załapałem się na pierwsze dodatkowe zlecenie klient chce stronę z możliwością aktualizacji galerii jego wykonanych projektów. Normalnie napisałbym sam HTML+CSS+JS i jakiś backend(nawet w php grrr :/) ale w tej sytuacji wydaje mi się, że taki cms idealnie by klientowi pasował mógłby w tym miejscu sobie dodawać te swoje realizacji. Moje pytanie jest proste pisać to wszystko w samym wordpressie i się go nauczyć czy napisać trzon bez wordpress i jakoś to przenieść do niego tak by klient mógł sobie w tym miejscu dodawać te jego realizacje? Przy okazji jakiś dobry kurs jak ogarnąć wordpress dla osoby takiej jak ja, która strony potrafi tworzyć ;) a CMS nie dotykała nigdy. Na co dzień pracuje w stacku Angular7 i .NET Core

1

Nic nie pisać tylko znaleźć wtyczkę. Ew. szablon. Ew. szablon i wtyczkę i coś tam dorzeźbić.
Chyba że jesteś WP mastahaka to robisz sam wtyczkę.

1

@vpiotr: czyli zamiast rzezbic w html+css lepiej zanlesc jakis szablon i tam jak małpa to powypełniać :D + wtyczka do tej galerii projektów?

0
Akihito napisał(a):

@vpiotr: czyli zamiast rzezbic w html+css lepiej zanlesc jakis szablon i tam jak małpa to powypełniać :D + wtyczka do tej galerii projektów?

Ja bym tak zrobił. Rozkminianie jak pociąć rozwiązanie html+css żeby je wpasować w WP może wyglądać tak:
https://i.ytimg.com/vi/tctIy7CUO-I/maxresdefault.jpg

0

Widziałem jakieś gotowce co cięły to :D dlatego się zastawiałem czy takiego nie użyć

1

Dzielisz html/css na footer, header, content i pliki php, potem dodajesz wtyczkę do galerii np. lightGallery i tyle.
Wystarczy jakiś tutek jak zrobić własne theme.

0

Dobra to chyba skorzystam z obu rad :) spróbuje odszukać szablon jak mi nie będzie pasował to wykorzystam wiedzę od @czysteskarpety Dzięki!

1

Zrób ile umiesz, najwyżej potem ci pomogę.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1