[CSS] [Bootstrap] Źle wyświetlany footer na stronie.

0

Witam, mam problem z footerem. Po pierwsze chciałbym aby był responsywny tak jak reszta strony. Zacznijmy najpierw od tego że na localu podzieliłem footera na klasy po 25 % szerokości. Dla menu, kontaktu, sociali i mapy. Wszystko na localu wyświetla się elegancko w 4 kolumnach obok siebie. Kiedy wrzucam strone na hosting, strona wygląda tak jakbym w ogóle tych klas nie dodał.

Strona
www.fargo-graphics.prv.pl

body {
	background-color: white;
	color: #efefef;
    font-family: 'Open Sans', sans-serif;
    font-size: 17px;
}

.navbar-brand {
	margin-left: 10px;
}

.navbar {
	border-bottom: 1px darkgrey solid;
	box-shadow: 0 0 1em darkgrey;
	position: fixed;
}

.slider img {
	width: 100%;
}

.container-fluid {
	width: 100%;
}

.opiswizytowki {
	float: left;
	width:67%;
	margin-right: 3%;
}

.zdjeciewizytowki {
	float: left;
	width:30%;
}

.zdjecielay {
	width:700px;
	float: left;
}

.opislay {
	width:400px;
	float: left;
}

.content {
	width: 1140px;
	margin-left: auto;
	margin-right: auto;
	font-family: Calibri;
	margin-bottom: 15px;
	color: black;
}

ol {
	list-style-type: none;
}

.fb {
	float: left;
}

.instagram {
	float: left;
}

.google {
	float: left;
}

.menu_footer {
	width: 25%;
	height: 300px;
	float: left;
	background-color: lightgrey;
	padding-top: 20px;
}

.kontakt {
	width: 25%;
	height: 300px;
	float: left;
	background-color: lightgrey;
	padding-top: 20px;
}

.socialmedia_footer {
	width: 25%;
	height: 300px;
	float: left;
	background-color: lightgrey;
	padding-top: 20px;
}                   

.loc_footer {
	width: 25%;
	height: 300px;
	float: left;
	background-color: lightgrey;
	padding-top: 20px;
}

.footer {
	width: 100%;
	background-color: lightgrey;
}
             
1

Jak już postanowiłeś, że będziesz używał Bootstrapa, to nie ma powodu by z nim walczyć i pisać klasy po swojemu. Tylko korzystaj z klas, który Bootstrap udostępnia.

Nie wiem do końca co chcesz osiągnąć, ale przykładowo, jeśli chcesz by na średnich i dużych ekranach były 4 kolumny, a na mniejszych jedna, to kod może wyglądać tak:

<footer class="container-fluid">
    <div class="footer row">
        <div class="col-md-3">
            <ol>
                <li><a href="#">O nas</a></li>	
                <li><a href="#">Współpraca</a></li>
                <li><a href="#">Regulamin</a></li>
                <li><a href="#">Kontakt</a></li>
            </ol>
        </div>
        <div class="col-md-3">
            <h1>Kontakt</h1>
            <p><b>FARGO-GRAPHICS S.C</b><br>Orlik-Ruckemanna 19/9<br>42-200, Częstochowa<br>tel. 505 124 677</p>
        </div>
        <div class="col-md-3">
            <div class="fb"><i class="icon-facebook"></i></div>
            <div class="instagram"><i class="icon-instagram"></i></div>
            <div class="google"><i class="icon-gplus"></i></div>
        </div>
        <div class="col-md-3">
            <iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d2521.396375033549!2d19.144970078896577!3d50.80529439950043!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4710b5babc0aa9e7%3A0x4fa9b1335f335972!2sGenera%C5%82a+Wilhelma+Orlik-R%C3%BCckemanna+19%2C+42-200+Cz%C4%99stochowa!5e0!3m2!1spl!2spl!4v1550933693907" style="border:0" allowfullscreen="" frameborder="0"></iframe>
        </div>
    </div>
    <div class="stopka row">DAMIAN ŚWITEK © 2018</div>
</footer>

Powywalaj te swoje style, co do layoutu w footerze
Znacznika <center> nie używa się już od jakiś 15 lat, wypadł ze specyfikacji. Jeśli chcesz jakiś element wyśrodkować to używaj stylów, np. margin-left: auto; margin-right: auto; dla elementów blokowych i text-align:center dla węzłów tekstowych. Ewentualnie flexboxa.

0

no o to chodziło, jeszcze dodałem tylko wszędzie col-sm-6, a już przy najmniejszym rozmiarze ekranu jak ogarnąć żeby właśnie te divy były wyśrodkowane bo domyślnie są przylejone do lewej.

0
GUNSHOT napisał(a):

no o to chodziło, jeszcze dodałem tylko wszędzie col-sm-6, a już przy najmniejszym rozmiarze ekranu jak ogarnąć żeby właśnie te divy były wyśrodkowane bo domyślnie są przylejone do lewej.

Na przykład tak:

<footer class="container-fluid">
    <div class="row">
        <div class="col-sm-6 col-md-3 text-center text-md-left">
            <ol style="padding-left:0">
                <li><a href="#">O nas</a></li>  
                <li><a href="#">Współpraca</a></li>
                <li><a href="#">Regulamin</a></li>
                <li><a href="#">Kontakt</a></li>
            </ol>
        </div>
        <div class="col-sm-6 col-md-3 text-center text-md-left">
            <h1>Kontakt</h1>
            <p><b>FARGO-GRAPHICS S.C</b><br>Orlik-Ruckemanna 19/9<br>42-200, Częstochowa<br>tel. 505 124 677</p>
        </div>
        <div class="col-sm-6 col-md-3" style="display: flex; justify-content: center;">
            <div class="fb"><i class="icon-facebook"></i></div>
            <div class="instagram"><i class="icon-instagram"></i></div>
            <div class="google"><i class="icon-gplus"></i></div>
        </div>
        <div class="col-sm-6 col-md-3">
            <iframe class="mx-auto" style="display: block;" src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d2521.396375033549!2d19.144970078896577!3d50.80529439950043!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4710b5babc0aa9e7%3A0x4fa9b1335f335972!2sGenera%C5%82a+Wilhelma+Orlik-R%C3%BCckemanna+19%2C+42-200+Cz%C4%99stochowa!5e0!3m2!1spl!2spl!4v1550933693907" style="border:0" allowfullscreen="" frameborder="0" class="mx-auto"></iframe>
        </div>
    </div>
    <div class="row justify-content-center">DAMIAN ŚWITEK © 2018</div>
</footer>

Nie chciało mi się pisać klas, dlatego niektóre style dodałem inline, możesz to sobie pozmieniać.

0

OK, divy ładnie układają mi się w przeglądarce na każdej szerokości, ale jak wszedłem na stronę w telefonie cały footer jest trochę rozsypany i zachodzi mi na dolną reklamę na hostingu prv,pl

www.fargo-graphics.prv.pl

Co może być tego powodem ?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1