Zatrzymywania funkcji rodzic jquery

0

Mam funkcję rodzic i funkcje dziecko.
np.

 $( ".butione" ).click(function() 
{
    $( ".e2" ).each(function() {
    });
});

Chcę by funkcja each potrafiła zatrzymać funkcję click, ale gdy .each daje return false zatrzymuje się tylko ta sama funkcja, która ją wywołuje. Próbowałem przypisać zmienną tej funkcji, ale wyskakuje mi tylko objekt z którym nie wiem co dalej zrobić.

1

Co to znaczy zatrzymać funkcję click?

0
Patryk27 napisał(a):

Co to znaczy zatrzymać funkcję click?
Chodzi o to by funkcja dalej nie wykonywała poleceń.

0
$(".butione").off();
0

A taka jedna ważna sprawa. Firefoks nie radzi sobie z blokowaniem submita i przepuszcza formularz dla php, natomiast w chrome wszystko jest ok. D aise cos na to poradzić czy trzeba to robić przez ajaxa?

Próbowąłem tak zablokowac ale nie działa:

 event.preventDefault(); 
$(".butione").off();
 exit;

0
<form/>
<input/>
<input class="e11"/>

tutaj nam się generuja inputy dynamiczne
<input/>
<input/>

<input type="submit" class="butione"/>
</form>
 $( ".butione" ).click(function() 
{
    $( ".e11" ).each(function() {
			var input = $(this).val();
			  if( input == "")
			  {
			  		alert('Wypelnij wymagane pola');	
			  	
			  	 event.preventDefault(); 
			  	 $(".butione").off();
			  	 exit;
			  }
			  
			});
});

To wygląda tak : )

0
 $( ".butione" ).click(function(event) 
{
 event.preventDefault(); 
    $( ".e11" ).each(function() {
            var input = $(this).val();
              if( input == "")
              {
                    alert('Wypelnij wymagane pola');    
                 $(".butione").off();
                 exit;
              }

            });
});
1

exit; - huh? co to?

0

To ma służyć przerwaniu pętli jeżeli warunek jest spełniony, ale ja nie znalazłem tego w dokumentacji jquery. Do przerwania pętli each służy return, który jeżeli ma false lub zwraca element kolekcji przerywa działanie pętli.

0

Korzystaj z dokumentacji jquery

1

A może autor tematu - byłby na tyle łaskawy i sprawdził konsolę przy wywołaniu funkcji podanej przez pablop76 i nie brnął ślepo w tego exita. Sprawdziłem z ciekawości tą funkcję - albo jestem na tyle głupi i nie mogę jej znaleźć nigdzie, albo mam rację i skrypt wywala się właśnie przez tą funkcję. @pablop76 sprawdzałeś chociaż to co proponujesz jako rozwiązanie? Czy działasz na zasadzie -w phpie jest podobnie, więc i tu musi zadziałać?

[edit]
sorrki za zamieszanie - moje pretensje powinienem kierować do OP'a, który nie sprawdza konsoli. @pablop76 - Przepraszam :/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1