Połączenie strony na Bootstrapie 4 z CMS'em.

0

Nie wiem czy wybrałem dobry dział, ale jak coś to mogę usunąć albo prosiłbym o przeniesienie.

Czy jest jakaś metoda na połączenie tych dwóch rzeczy, bez kompletnego przepisania wszystkich stron żeby to dopasować/Używania templatki?

Gwoli wyjaśnienia: jestem studentem, i dostałem zadanie z koła, razem ze swoim zespołem, żeby popracować nad pewną strona, która ostatni raz była przerabiana w chyba 2008 roku. W moim zespole są jeszcze 3 inne osoby, które nie mają żadnego tła programistycznego, ale jakiś czas temu udało nam się zrobić całą stronę frontową (chyba z 20 stron), i jako zadanie dodatkowe dostaliśmy polecenie integracji z tą stroną, systemu kontroli zawartości, żeby przy każdej zmianie zawartości strony nie trzeba było grzebać w html'ach. Tylko jak się za to zabrać?

Wiem, że na samym początku i tak będzie trzeba zintegrować tą stronę z jakąś bazą danych. Tylko co dalej?

Myślałem o użyciu PHP, i napisaniu całego dashboarda w nim, tylko nie mam pojęcia czy umożliwi mi on stworzenie prostego w obsłudze interfejsu jak np. w WordPressie, żeby każdy kto wie jak się używa myszki, wiedział jak zmienić kontent.

Czytałem też o czymś takim jak UnderPress, tylko wydaje mi się, że będzie to po pierwsze wykorzystanie templatki, a po drugie, w takim wypadku jedynym wyjściem wydaje mi się przepisanie wszystkich stron, które są już gotowe do wydania, na nowo, co raczej nie jest optymalnym rozwiązaniem.

I tutaj zwracam się z prośbą do was - jeśli ktoś miałby jakiś pomysł, to chętnie go wysłucham, bo mi się już powoli kończą pomysły :/

0
Sirvius napisał(a):

Gwoli wyjaśnienia: jestem studentem, i dostałem zadanie z koła, razem ze swoim zespołem, żeby popracować nad pewną strona, która ostatni raz była przerabiana w chyba 2008 roku.

To powinno być zlecenie :)

Ogólnie wystarczy dodać dynamiczną treść do statycznej strony, można to zrobić API wordpressa, w pętli dać podstrony czy wpisy i tyle. Potem tylko get header i footer. Żodyn szok :)

0
czysteskarpety napisał(a):

To powinno być zlecenie :)

Ogólnie wystarczy dodać dynamiczną treść do statycznej strony, można to zrobić API wordpressa, w pętli dać podstrony czy wpisy i tyle. Potem tylko get header i footer. Żodyn szok :)

Tym lepiej dla mnie, bo będę mógł to sobie z czystym sumieniem wpisać jako projekt nad którym pracowałem :D
A strona jest tak niszowa i nie ma do niej przekierowania na stronie uczelni, że nawet szczerze mówiąc wątpię, żeby chcieli na to chociaż złotówkę wyłożyć, ale przynajmniej można poeksperymentować - I dzięki za rady, no to lecę do czytania dokumentacji bo z Wordpressem ostatni raz miałem styczność może z 3 lata temu, kiedy stawiałem stronę na jakimś hostingu i wybierałem template ;D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1