Element pływający float

0

Witam serdecznie !
Podgląd na : domel.5v.pl/public/gallery.html
Zdaje sobie sprawę że mój problem jest zapewne błahy, ale nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania. Mianowice : mam menu które jest listą i jest wyśrodkowane w divie. Po jego lewej stronie mam logo, które chciałbym aby pływało (float) obok listy (menu). Zdaje sobie sprawę że mogę dodać logo jako kolejny atrybut listy(li) ale proszę zwrócić uwagę że wtedy całe menu opada trochę niżej i nie mogę podnieść go wyżej. Czy jest możliwość aby logo pływało obok listy (obok "Oferta"), bez jej obniżania ? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Z góry dziękuję !

Kod HTML :

<!DOCTYPE html> 
<html >

	<head >
		<meta charset="utf-8">
		<title>test</title>
                <link rel="stylesheet" href="style/style.css">
        </head>
	<body>
		<header class="top">
			<div class="container">
				<!-- <div class="logo">
				<a href="index.html"><img src="img/caffe-logo.png" alt="logo"></a>
				</div> -->
				<a href="index.html" class="logo"><img src="caffe-logo.png" alt="logo"></a>
				<div class="main-menu ">
					<ul>
						<li><a href="offer.html">Oferta</a></li>
						<li><a href="index.html#komentarze">Rekomendacje</a></li>
						<li><a href="index.html#namiary">Kontakt</a></li>
					</ul>				
				</div>
			</div>
		</header>		
</body>
</html>

Kod CSS :

.container {
	max-width: 1040px;
	margin: 0 auto;
}

.center-text {
	text-align: center;
}


/* Naglowek strony */
.top {
	height: 60px;
	background: #34495E;

}

.top a {
	color: #FFFFFF;
	text-decoration: none;
}


.main-menu {
	text-align: center;

}

.main-menu li {
	display: inline-block;
	line-height: 60px;
	padding: 0 10px;

}

.logo img {
	float: left;
	padding-left: 10px;
}
1

w sensie, że chcesz aby navi z logo było przyklejone u góry podczas przewijania jak w bootstrapie?

0
czysteskarpety napisał(a):

w sensie, że chcesz aby navi z logo było przyklejone u góry podczas przewijania jak w bootstrapie?

Nie :-), chciałbym aby logo (filiżanka) znalazło się obok menu , obok napisu "Oferta". Problem w tym że menu jest listą która jest wyśrodkowana, a logo to img.
W zdjęciu które załączyłem ukazałem za pomocą czerwonego punktu gdzie chciałbym aby znalazło się logo.

0

Dzięki za wskazówki ;-)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1