14 sekund - czas ładowania strony - problem

0

Witam,

mam problem,DEV postawił mi nową stronę - niestety czas jej ładowania to 14 sekund.
DEV twierdzi że problem leży po stronie hostingu, hosting że po stronie DEV - a ja jestem w ciemnej ...
Potrzebuję pomocy, strona zrobiona php 7, lavarel .. pisze jako laik. W sumie nie wiem co więcej pisać - odpowiem na pytania,
szukam kogoś kto to weźmie w profesjonalne ręce.

0
Dariusz_on napisał(a):

Witam,

mam problem,DEV postawił mi nową stronę - niestety czas jej ładowania to 14 sekund.
DEV twierdzi że problem leży po stronie hostingu, hosting że po stronie DEV - a ja jestem w ciemnej ...
Potrzebuję pomocy, strona zrobiona php 7, lavarel .. pisze jako laik. W sumie nie wiem co więcej pisać - odpowiem na pytania,
szukam kogoś kto to weźmie w profesjonalne ręce i wyprowadzi na prostą.
Star strona wczytuje się poniżej sekundy, nowa 14 sekund.

Dhosting.pl procesor 3Ghz, ram 3 gb, baza sql,

0

możliwe że hosting, możliwe, że dev, przeleć GTMetrix i zobacz jak wygląda wodospad, warto pingdom.com też, czy devtoolsem chrome, to tak na początek

0

otwierasz Dev Tools w Chrome, wchodzisz na zakładkę Network, odświeżasz stronę tak żeby się cache skasował
screenshot-20181011232001.png
i patrzysz co się ile ładuje.

Np.

screenshot-20181011232720.png

Niekoniecznie to zdiagnozuje cały problem, ale może być dobrym punktem startu.

Czasami to konkretne rzeczy (np. duże obrazki albo konkretny skrypt) się długo ładują.

1

wejdz tutaj => https://tools.pingdom.com/ i wpisz adres swojej strony, to wykona powierzchowny raport i pokaze ktore elementy laduja sie najdluzej. wrzuc potem linka do wynikow i zbaczy sie gdzie jest problem.

0
szalonyfacet napisał(a):

wejdz tutaj => https://tools.pingdom.com/ i wpisz adres swojej strony, to wykona powierzchowny raport i pokaze ktore elementy laduja sie najdluzej. wrzuc potem linka do wynikow i zbaczy sie gdzie jest problem.

Strona wisi na dhosting.pl - przyznają się że problem leży po ich stronie, ale jakos nie kwapią sie to rozwiązać.
Na home, mam drugi serwer i u nich strona wczytuje się ok. 3.5 sekundy.
PHP 7.2, laravel, strona póki co nie jest indeksowana, by nie dublować treści.
Tu jest link do wyników: https://tools.pingdom.com/#59aad46dd8000000

1
Dariusz_on napisał(a):

Strona wisi na dhosting.pl - przyznają się że problem leży po ich stronie, ale jakos nie kwapią sie to rozwiązać.

Nie inaczej tam jest czas oczekiwania po 6-8 sekund, a przesył danych to tylko 1,2MB, ponadto ten hosting jest strasznie drogi (chyba to hosting, a nie VPS, co też byłoby lepsze) te dane odnośnie procesora powinny dotyczyć też jego czasu pracy i procentów do dyspozycji, bo różnie to bywa.

0
czysteskarpety napisał(a):
Dariusz_on napisał(a):

Strona wisi na dhosting.pl - przyznają się że problem leży po ich stronie, ale jakos nie kwapią sie to rozwiązać.

Nie inaczej tam jest czas oczekiwania po 6-8 sekund, a przesył danych to tylko 1,2MB, ponadto ten hosting jest strasznie drogi (chyba to hosting, a nie VPS, co też byłoby lepsze) te dane odnośnie procesora powinny dotyczyć też jego czasu pracy i procentów do dyspozycji, bo różnie to bywa.

dziekuję za odpowiedź.
Co do ceny, to nie jest tak źle, procesor 3 ghz, ram 6 - 1700 zł/rok, link do nich: https://dhosting.pl/
Czyli potwierdzasz, że wina leży ewidentnie po stronie dhostingu.

No i teraz pytanie- gdzie iść - na kogo zmienić? Jakies sugestie? Serwis ma 120k user i 2,5 mln PV / m-c

0

Zobacz linuxpl, mają również opcję migracji, wyślij mail, zapytaj o ofertę pod twoje potrzeby:
https://linuxpl.com/vps-root/vps-ssd/

0

Dzięki, tak zrobię.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1