Wykrycie Firefox

0

Jak poradzić sobie z wyryciem Firefoxa? Najlepiej w CSS, dotychczas korzystałem z @-moz-document url-prefix() ale od wersji FF 61 ta metoda nie działa.

0

Co próbujesz osiągnąć?

0

nie ma sensu wykrywać przeglądarki, za to jest sens pisać kod zgodnie z dokumentacją techniczną a wtedy na każdej będzie wszystko chodziło tak samo.

0

Przykładowo wartość 100vh jest inaczej liczona na Chrome a inaczej na Firefox.

0

I to jest przykład by szukać dlaczego coś się dzieje tak a nie inaczej i robić wszystko uniwersalnie.
"In Firefox there is a documented bug where 100vh has no effect on any element with its display property set to table." Użyj % w tabelce i problem zniknie.

0

zaiste został usunięty na rzecz @document który jeszcze nie jest chyba wdrożony:
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/@document

0
mr_jaro napisał(a):

I to jest przykład by szukać dlaczego coś się dzieje tak a nie inaczej i robić wszystko uniwersalnie.
"In Firefox there is a documented bug where 100vh has no effect on any element with its display property set to table." Użyj % w tabelce i problem zniknie.

nie używam display: table

0

dodam jeszcze że chodzi o wersję mobilną

0

Nadal nie rozumiem dlaczego nie możesz robić tego uniwersalnie jak każdy inny developer. Jak nie działa rozwiązanie "x" na przeglądarce "y" to się stosuje rozwiązanie "z" które działa wszędzie tam gdzie ktoś chce by działało.

0

To jaki jest inny sposób na osiągniecie efektu 100vh na każdej przeglądarce?

0

tak jak napisałem wyżej stosuj % a przy fontach sztywne wartości px w odpowiednim media-quries.

0

przy fontach lepiej % czy rem, na sztywno za dużo wpisywania, bez sensu

0

@czysteskarpety: % przy fontach się rozmazują, rem nie sprawdzałem więc się nie wypowiem, a na sztywno nie jest uciążliwe jeśli sobie zrobisz konkretne klasy to samo rwd dla fontów powinno zająć dosłownie chwile i tyle mi zajmuje :) Przynajmniej przy stosowaniu sztywnego nikt się nigdy do mnie nie doczepił, że coś jest za małe lub rozmazane na mobilkach.

0
mr_jaro napisał(a):

tak jak napisałem wyżej stosuj % a przy fontach sztywne wartości px w odpowiednim media-quries.

Ja piszę o czym innym a ty o czym innym. % zapewni mi to samo co 100vh? chyba nie.

0

No to się męcz lub korzystaj z js bo inaczej sobie tego nie ogarniesz.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1