ID i CLASS HTMl

0
<div> id="xxx" ></div>
<div> class="xxx"></div>

Witam, używam edytora Brackets i niestety nie czyta on id i class (sprawdzałem też w sumblime text 3, również nie działa). Traktowane jest to jako zwykły tekst i wyświetla się w takiej postaci na stronie. Mam pobrany dodatek emmet. Wszystkie

,

itd. koloruje, a tych podanych wyżej nie. Ktoś ma pomysł w czym jest problem? Być może to ja robię coś źle. Powinno być kolorowe i normalnie działać jak z kursu: http://how2html.pl/klasy-id/</p>

1

Masz niepotrzebny zamykający nawias po div

0

Nawet bez tego id i class nie jest czytane jako element html.

0

Wrzuć to co masz na codepen i zobaczymy.

3

masz błąd składni. To powinno wyglądać tak:

<div foo="xxx" bar="xxx" baz="xxx">tutaj wstawiasz zawartość diva, zawartość, czyli nie klasę, ani id!  Tylko co ma być w środku </div>

u ciebie wygląda to tak:

<div>tam, gdzie powinna być zawartość masz id="xxx" > więc nic dziwnego, że nie łapie  </div>

a powinno

<div id="xxx" ></div>
0

W tym kursie: http://how2html.pl/klasy-id/
jest napisane tak jak ja napisałem. Dodam, że po skopiowaniu z tej strony dokładnie

<div id="header"></div>

i wklejeniu tego do Brackets'a, nadal zachowuje on kolor (czyli wiadomo, że działa) i mogę się do niego odnieść, gdy przejdę do pliku "style.css".
Możliwe, że nadal robię coś nie tak, jestem początkujący. Chciałbym prosić jeszcze o wytłumaczenie, jak używać class i id.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1