Nowa strona - nisko w wynikach wyszukiwania - prośba o rady

0

Cześć.
Zrobiłem nową stronę (jedno z moich pierwszych zleceń komercyjnych i pierwsze z pozycjonowaniem) dla klienta.
Oto ona:
http://prawnikbezstresu.pl/
To jego stara strona.
https://www.prawnikslupsk.com/

Sęk w tym że ta nowa strona jest nisko w wyszukiwarce, w sumie trudno mi ją zanieść.
Używałem już google search console, pobrałem jako google oraz dodałem mapę witryny. Co jeszcze mogę zrobić? Potrzebuje jakiś rad lub sprawdzonych linków do samouczków o pozycjonowaniu stron.

PS: Jeżeli zobaczycie jakieś bugi to proszę donieście mi. :)

1

jak nowa domena to raczej logiczne, możesz zrobić przekierowanie starej na nową, powinno trochę pomóc, zalinkować ją gdzie się da, wykupić jakiś google adwords, zrobić inne strony i skierować na główna domenę itp.
możesz zmniejszyć rozmiar obrazków http://prawnikbezstresu.pl/images/grabowski.png i innych, przyspieszy to ładowanie
w linii 104 masz <</div>
ponadto do każdego p nie musisz stosować class="card-text wystarczy <br> bądź card-body p {...} i card-body h5 {...} wiele wyklikiwania mniej :)
zamiast html, możesz zrobić php include wtedy nie musisz kopiować navi i footer
a tak luz, działa i sie wyświetla :]

0

Jak potrzebowałem wypozycjonować swoją strone pod kilkoma słowami to dałem je w tytule strony i zadziałało. Podepnij google analytics, to sporo pomaga.

0

Sprawdziłem tym narzędziem
https://www.serprobot.com/serp-check.php
Stara strona jest w pierwszej 14-stce, nowej nie ma w pierwszej setce.
"prawnik słupsk" te słowa mnie interesują. Macie może jakiś darmowy lub tani poradnik, książkę lub broszurę na temat pozycjonowania?

0

Ja zrobiłem to co ci powiedziałem, ogarnąłem porządny tytuł i w ciągu 3 dni z 3 strony w googlu trafiło na pierwszą pozycje pod interesującym mnie hasłem - sprawdzane na kilku netach, kilku przeglądarkach u kilku ludzi więc to nie był efekt dopasowania przez googla.

0

Dobrze. Jeśli byłoby coś nie tak to gdzie mogę znaleźć o tym informacje bo wpisałem w Google tekst z opisu nowej strony i ona nie wyskoczyła w ogóle co jest dziwne bo gdy używałem site:prawnikbezstresu.pl w Google to wszystko wskazywało na to że jest ona (nowa strona) indeksowana. Toć zagwostka.
Używałem Google search console - nie znalazłem tam takiej informacji.

0
  1. podepnij w końcu tego analytics i narzędzia google dla webdeveloperów.
  2. robot nie chodzi co 5 minut przy stronach spiętych z narzedziami powyżej przychodzi średnio raz dziennie - możesz tam nawet sam wezwać robota google
  3. To że niby działa ok to nie znaczy, że wyniki sie od razu ogarną, to swoje trwa, przecież google to nie jest jeden serwerek gdzie sobie coś zmienił w bazie i już jest wszystko super, tak jak ci pisałem zmiany które wprowadzisz aby ulepszyć pozycjonowanie u mnie pomogły po 3 dniach, czasem to jest jeden dzień a czasem i 2 tygodnie.
0

Moim zdaniem nazwa domeny też ma znaczenie. Jeżeli pozycjonujesz lokalnie to użyj nazwy miejscowości w meta title i meta description.

0

A dlaczego nie możesz po prostu postawić tej nowej strony pod starym adresem?
Potem trzeba by jeszcze napisać przekierowania adresów artykułów, ale z tym powinno być mniej zamieszania niż z odzyskiwaniem pozycji.

0

Ale to dalej się optymalizuje strony pod Google?

Nie jestem specem, ale od kilku lat ciągle gdzieś czytam (i sam zresztą to obserwuję, że wiele firm się tak promuje), że teraz liczy się przede wszystkim promocja w mediach społecznościowych, fanpejdże na FB, promowanie przez Twittera, wrzucanie fot na Insta, promowanie się przez YT, i ogólnie robienie szumu w internecie.

Chociaż może jedno drugiemu nie przeszkadza, nie wiem.

0
LukeJL napisał(a):

Ale to dalej się optymalizuje strony pod Google?

Jest to taki efekt marketingowy, który działa (agencje reklamowe muszą z czegoś żyć jak i google również) coś jak fenomen wordpressa, przyjaznego cmsa który pozwala edytować stronę klientom (chociaż mało który i tak ją edytuje, bo finalnie nie potrafi), być może w jakieś grupie (szczególnie) usług się sprawdza.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1