Wordpress - fatal error po wgraniu na serwer

0

Hej, mam problem z wordpressem po wgraniu na serwer home.pl.
Mam taki błąd i nie wiem co może być jego przyczyną.

Warning: require(//wp-includes/load.php): failed to open stream: No such file or directory in /wp-settings.php on line 19

Warning: require(//wp-includes/load.php): failed to open stream: No such file or directory in /wp-settings.php on line 19

Fatal error: require(): Failed opening required '//wp-includes/load.php' (include_path='.:/:/usr/local/php72/lib/pear') in /wp-settings.php on line 19

Zainstalowałem na swojej domenie worpressa, z localhost pluginem All in On Migration to spakowałem i na zainstalowanym na serwerze.
Bład pojawi mi się tylko przy przypadku gdy wejdę pod adres www.moja_domena.pl ale jeżeli dodam /wordpress to wszystko działa.(www.moja_domena.pl/wordpress)
Czy ktoś miał już może taki problem ?
Z góry dzięki za pomoc !

0

Wystarczy pewnie zebys w ustawieniach WP wskazal wlasciwa sciezke. Poszukaj czegos takiego w glownych ustawieniach:

General-Settings.jpg

0

nie wiem co pomogło bo zrobiłem tak jak napisałeś, ale również zainstalowałem jeszcze raz wordpress'a :)
Tylko teraz mam problem bo po wgraniu tego co robiłem na localhost nie widzi mi zakładek takich jak kontakt, o nas itp.. jest tylko strona główna ;/

0

A beze danych tez zgrales?

0

ale to i tak dziwne, bo ten plugin chyba wymaga zainstalowanego wordpressa (czystej instalki) więc jakby miało nie działać to od początku, bo on tylko podmienia dane+baza

0

Pierwszy raz robię coś w wordpress i już mam dosyć ;p Zainstalowałem po raz kolejny wordpress'a wcześniej czyszcząc bazę. Wszystko poszło ok, zainstalowałem plugin All in On Migration i importowałem to co zrobiłem na localhost. I teraz mam tak, że na każdy url daje błąd 404 Not Found.. serio na każdy url, nawet się zalogować do panelu admina nie moge

1

musisz odświeżyć linki bezpośrednie, zmień na inne->zapisz->zmień na to co było
screenshot-20180606113638.png

0

Polecam wtyczke "duplicator", wiele razy przerzucałem strony za pomocą tej wtyczki i moim zdaniem jest to najbezpieczniejsza wtyczka do migracji.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1