W asseco nie umiejO w error handling - czy to bezpieczne?

7

Nie znam się na webówce jeszcze za dobrze, więc chciałbym zapytać, czy systemy należy tak pisać, że jak user poda jakiś URL z ( | ), to zamiast wywalić error 404, należy wyswietlić mu info o tym, jakie mamy scieżki na dysku e:\ i nazwy naszych metod? Chcę się uczyć od najlepszych, a tylko takich zatrudniają w asseco, więc chcę pisać tak dobrze apki webowe jak oni. Co o tym myślicie?

https://praca.asseco.com/Oferta/chwdasseco
https://ibb.co/gvT6KH
https://ibb.co/ggtZ6x

P.S.
Bardzo mi się podoba naming w ponglish; "RenderArtykul", "GetSekcje",....

1

No co? Solidny komunikat o błędzie. Mówi użytkownikowi znacznie więcej niż 404 :P

No i nazwa firmy wbrew pozorom dużo mówi o jej działaniach.

Ass Eco

Czyli do d**y i tanio ;)

1
Sceptyczny Dinozaur napisał(a):

P.S.
Bardzo mi się podoba naming w ponglish; "RenderArtykul", "GetSekcje",....

To jest straszne. Januszerka IT.

1

praca.asseco.com/Oferta/ chwdasseco

chwd asseco
skisłem xD

1

@Sceptyczny Dinozaur: Śmieszne - znaleźć głupi błąd w jakimś CMSie co pewnie na wordpressie chodzi i jacyś studenci go utrzymują w ramach praktyk. Nie poszło ci na rozmowie w Asseco że tak ziejesz jadem?

1
loza_szydercow napisał(a):

@Sceptyczny Dinozaur: Śmieszne - znaleźć głupi błąd w jakimś CMSie co pewnie na wordpressie chodzi i jacyś studenci go utrzymują w ramach praktyk. Nie poszło ci na rozmowie w Asseco że tak ziejesz jadem?

Serio myślisz, że chciałbym w ogóle pójść na rozmowe do asseco? To chyba już wolałbym do Comarchu :D

Nie widzę tam w stopce wordpressa. To zrobiła ich spółka: Asseco Data Systems, która się przechwala że m.in. żyje z naszych podatków (zamówienia publiczne).

A ty coś się tak oburzył? Pracujesz u nich? :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1