Rejestracja domeny - problem

0

Witam
Mam trochę nietypowy problem, bądź brakuje mi podstawowej wiedzy - wybaczcie za oba przypadki :-)

Ze względu na to że domena którą chciałbym posiadać jest/wydaje mi się "nieużywana", ale też nie jest możliwa do rejestracji sprawdziłem ją sobie na whois:

DOMAIN INFORMATION
Registrar:GODADDY.COM, LLC
Registration Date:30-jul-1996
Expiration Date:2017-07-29
Updated Date:27-jun-2016
Status:clientTransferProhibited
clientUpdateProhibited
clientRenewProhibited
clientDeleteProhibited
Name Servers:ns01.cashparking.com
ns02.cashparking.com

No i pytanie moje brzmi co oznacza "Expiration Date:2017-07-29" skoro domeny nie można zarejestrować aktualnie?

0

No jest nieużywana ale należy do kogoś. Ma on ją wykupioną do tej właśnie daty. Wcześniej albo opłaci ją dalej albo wróci ona do puli.

0
anonimowy napisał(a):

No jest nieużywana ale należy do kogoś. Ma on ją wykupioną do tej właśnie daty. Wcześniej albo opłaci ją dalej albo wróci ona do puli.

No i stąd moje pytanie, skoro mamy dziś 27.02.2018 to dlaczego nie można jej zarejestrować

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1