Wykonanie strony WWW z pliku .psd

Odpowiedz Nowy wątek
2018-02-20 10:42

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 5 dni temu

0

Witam

Jak najlepiej jest wykonać stronę WWW z szablonu w .psd? Nie miałem styczności nigdy z robieniami z stron na podstawie pliku .psd Zwykle to był tylko zarys czy szkic i wiedziałem jak strona ma mniej więcej wyglądać.

Ja wykonuje w sposób trochę na oko i strona nie wychodzi mi 1:1

Czy jest jakieś narzędzie do tego?

edytowany 2x, ostatnio: LynxBings, 2018-02-20 11:09

Pozostało 580 znaków

2018-02-20 13:20

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 11 godzin temu

Lokalizacja: Piwnica

0

jak masz poprawnie wykonany psd z warstwami to możesz je wyeksportować do plików jpg/png, info o kolorach i fontach powinieneś mieć zawarte w projekcie, jeśli nie to szukasz klikając prawym na warstwie i edytuj, tam masz info szczegółowe


Pozostało 580 znaków

2018-02-20 13:28

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 5 dni temu

0
czysteskarpety napisał(a):

jak masz poprawnie wykonany psd z warstwami to możesz je wyeksportować do plików jpg/png, info o kolorach i fontach powinieneś mieć zawarte w projekcie, jeśli nie to szukasz klikając prawym na warstwie i edytuj, tam masz info szczegółowe

Tak to robie, eksportuje pliki do png z tym że mam problem z rozmiarem strony oraz poszczególnych elementów na stronie oraz dokładnego miejsca w którym się znajdują. Strona ma być w RWD więc trudno mi uzyskać by było 1:1 z tym co mam w .psd

Navbar jest na górze strony ale na 100% nie jest w tym samym miejscu co w pliku .psd, tak samo odległości pomiędzy elementami w nim nie są identyczne bo nie wiem w jaki sposób zmierzyć to wszystko i przełożyć na stronę HTML.

Pozostało 580 znaków

2018-02-21 22:04

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

Jest taka fajna wtyczka do chroma - pixelperfect. Ładujesz jpg i wyświetla Ci się przeźroczysty obrazek na stronie, tak że widzisz to co masz zrobione i na tym przeźroczysty jpg ze stronką - wiesz wtedy o ile, w którą stronę i co przesunąć.

Pozostało 580 znaków

2018-02-21 22:16

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 11 godzin temu

Lokalizacja: Piwnica

0

takie rzeczy jak info o rozdziałce, wersji mobile, powinieneś mieć zawarte w projekcie, jak nie ma to albo grafik lub firma bidna, albo to zlej i rób na wyczucie


Pozostało 580 znaków

Nadziany Szewc
2018-02-21 22:32
Nadziany Szewc
0
czysteskarpety napisał(a):

takie rzeczy jak info o rozdziałce, wersji mobile, powinieneś mieć zawarte w projekcie, jak nie ma to albo grafik lub firma bidna, albo to zlej i rób na wyczucie

niestety bywa też tak, że szczegółów warstw nie ma, a strona współpracująca (w której jest i grafik od psdka) ma mikroskop w oku

cóż, no bywa, wtedy ciężko wymagać jakości - czysteskarpety 2018-02-21 22:57

Pozostało 580 znaków

2018-03-01 13:12

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

Jak ja kiedyś zaczynałem to korzystałem z Tutoriali z youtube :)

Pozostało 580 znaków

2018-03-06 09:09

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

ja też korzystałem z tego typu tutoriali i one pomagały rozwiązać mój problem, generalnie youtub najlepszy :)

edytowany 2x, ostatnio: webphp, 2018-03-06 09:09

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0