Jak zrobić własną wyszukiwarkę?

0

Witam webmasterzy. Chciałbym poprosić Was o pomoc, bo próbuję na mojej witrynie zrobić wyszukiwarkę, która będzie wyszukiwała "w katalogu" mojego hostingu... Chodzi o coś takiego:

<wyszukiwarka> - tutaj na witrynie jest wyszukiwarka, gdy wpiszemy do niej np. 2910231 wyszuka mi w katalogu /strona/user/2910231/index.html

Jak zrobić aby wyszukiwało właśnie tak?
Dziękuje z góry

0

W jakiej technologii piszesz?

0

Na dobrą sprawę, zważywszy na to, co Ci dokładnie jest potrzebne, można to pięknie zrobić RESTowym endpointem (takie typowe "show') ;)

Piszę w Elixirze i Phoenixie, więc bym zrobił tak:

# router
get "/search/:id", SearchController, :show

# kontroler
def show(conn, %{"id" => id}) do
  redirect conn, to: "/strona/user/#{id}/index.html"
end

A odpalać to można poprzez AJAXa itp.

Na pewno są jakieś gotowe searchboxy, które pozwolą Ci zrobić to, czego Ci trzeba :)

0
dualjack napisał(a):

W jakiej technologii piszesz?

HTML, CSS, PHP

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1