Źle wyświetlany widget w wordpress

0

Witam, zakupiłem sobie wtyczkę EventON i chciałem wstawić widget na boczny pasek strony. Po wstawieniu czcionka zachodzi na pola wydarzenia (chciałbym zmienić jej rozmiar i kolor)
title

0

A nie możesz ustawić sobie tego w CSSie?
Jeżeli wtyczka ma swój CSS, to być może jest od czegoś zależna (od innego CSSa czy coś). Trzeba sprawdzić w consoli czy czegoś nie brakuje.
A jak nie używa swojego CSSa, to trzeba poprawić domyślne ostylowanie. Można to zrobić z poziomu WP (Bodajże Wygląd->Edytor i tam wybiera się plik CSS).

0

Tu mam kod css tej wtyczki


.eventon_events_list .eventon_list_event .desc_trig{background-color:#fafafa}.eventon_events_list .eventon_list_event .desc_trig:hover{background-color:#f4f4f4}.ajde_evcal_calendar .calendar_header p,
				.ajde_evcal_calendar .evcal_evdata_row .evcal_evdata_cell h3.evo_h3,
				.evo_lightbox_content h3.evo_h3,
				body .ajde_evcal_calendar h4.evo_h4, 
				.evo_content_in h4.evo_h4,
				.evo_metarow_ICS .evcal_evdata_cell p a,
				.eventon_events_list .eventon_list_event .evcal_desc span.evcal_desc2, 
				.eventon_list_event .evcal_desc span.evcal_event_title,
				.evcal_desc span.evcal_desc2,	
				.evo_metarow_ICS .evcal_evdata_cell p a, 
				.evo_metarow_learnMICS .evcal_col50 .evcal_evdata_cell p a,
				.eventon_list_event .evo_metarow_locImg p.evoLOCtxt .evo_loc_text_title,		
				.evo_clik_row .evo_h3,
				.evotax_term_card .evotax_term_details h2, 
				.evotax_term_card h3.evotax_term_subtitle,
				.ajde_evcal_calendar .evo_sort_btn,
				.eventon_main_section  #evcal_cur,	
				.ajde_evcal_calendar .calendar_header p.evo_month_title,		
				.ajde_evcal_calendar .eventon_events_list .evcal_month_line p,
				.eventon_events_list .eventon_list_event .evcal_cblock,			
				.ajde_evcal_calendar .evcal_month_line,
				.eventon_event .event_excerpt_in h3{font-family:roboto, 'arial narrow'}.ajde_evcal_calendar .eventon_events_list p,
				.eventon_events_list .eventon_list_event .evcal_desc span, 
				.evo_pop_body .evcal_desc span,
				.eventon_events_list .eventon_list_event .evcal_desc span.evcal_event_subtitle, 
				.evo_pop_body .evcal_desc span.evcal_event_subtitle,
				.ajde_evcal_calendar .eventon_list_event .event_description .evcal_btn, 
				.evo_pop_body .evcal_btn, .evcal_btn,
				.eventon_events_list .eventon_list_event .cancel_event .evo_event_headers, 
				.evo_pop_body .evo_event_headers.canceled,
				.eventon_events_list .eventon_list_event .evcal_list_a .evo_above_title span,
				.evo_pop_body .evcal_list_a .evo_above_title span,
				.evcal_evdata_row.evcal_event_details .evcal_evdata_cell p,
				#evcal_list .eventon_list_event .evoInput, .evo_pop_body .evoInput,
				.evcal_evdata_row .evcal_evdata_cell p, 
				#evcal_list .eventon_list_event p.no_events,
				.ajde_evcal_calendar .eventon_events_list .eventon_desc_in ul,
				.evoGuideCall em,
				.evo_cal_above span,
				.ajde_evcal_calendar .calendar_header .evo_j_dates .legend,
				.eventon_sort_line p, .eventon_filter_line p{font-family:'open sans', 'arial narrow'}.ajde_evcal_calendar .evo_sort_btn, .eventon_sf_field p, .evo_srt_sel p.fa{color:#B8B8B8}.ajde_evcal_calendar .evo_sort_btn:hover{color:#d8d8d8}#evcal_list .eventon_list_event .evcal_desc em{color:#8c8c8c}#evcal_list .eventon_list_event .evcal_desc em a{color:#c8c8c8}
				#evcal_list .eventon_list_event .event_description .evcal_btn, .evo_pop_body .evcal_btn{color:#ffffff;background:#237ebd;}#evcal_list .eventon_list_event .event_description .evcal_btn:hover, .evo_pop_body .evcal_btn:hover{color:#ffffff;background:#237ebd;}.evcal_evdata_row .evcal_evdata_icons i, .evcal_evdata_row .evcal_evdata_custometa_icons i{color:#6B6B6B;font-size:18px;}#eventon_loadbar{background-color:#e3d6e3}.evcal_evdata_row .evcal_evdata_cell h3, .evo_clik_row .evo_h3{font-size:18px}#evcal_list .eventon_list_event .evcal_cblock{color:#ABABAB}.evcal_evdata_row .evcal_evdata_cell h2, .evcal_evdata_row .evcal_evdata_cell h3{color:#6B6B6B}#evcal_list .eventon_list_event .evcal_eventcard p, .ajde_evcal_calendar .eventon_events_list .eventon_desc_in ul{color:#656565}.ajde_evcal_calendar #evcal_head.calendar_header #evcal_cur, .ajde_evcal_calendar .evcal_month_line p{color:#e3d6e3}.eventon_events_list .eventon_list_event .evcal_eventcard, .evcal_evdata_row, .evorow .tbrow, .dark1, .evo_pop_body{background-color:#f5f5f5}.dark1:hover{background-color:#d8d8d8}.event_description .bordb, #evcal_list .bordb, .eventon_events_list .eventon_list_event .event_description, .bordr, #evcal_list, .evo_pop_body .bordb{border-color:#cdcdcd}.eventon_events_list .eventon_list_event .evcal_list_a:after,  .evcal_list_a:after{background-color:#e5e5e5}.eventon_events_list .eventon_list_event .evcal_list_a.featured_event{background-color:#F9ECE4}.eventon_events_list .eventon_list_event .evcal_list_a.featured_event:hover{background-color:#FAE4D7}#eventon_loadbar_section{border-color:#e5e5e5}.eventon_events_list .eventon_list_event .evcal_desc span.evo_above_title span.featured, .evo_pop_body .evcal_desc span.evo_above_title span.featured{color:#ffffff;background-color:#ffcb55;}.event_description .evcal_close{background-color:#eaeaea}.event_description .evcal_close:hover{background-color:#c7c7c7}#evcal_list .evorow.getdirections, .evo_pop_body .evorow.getdirections{background-color:#ffffff}#evcal_list .evorow.getdirections .evoInput, .evo_pop_body .evorow.getdirections .evoInput{color:#888888}#evcal_list .evorow.getdirections .evcalicon_9 i, .evo_pop_body .evorow.getdirections .evcalicon_9 i{color:#858585}#evcal_list .eventon_list_event .evcal_desc span.evcal_event_title, .evo_popup .eventon_events_list .eventon_list_event .evcal_desc span.evcal_event_title{color:#6B6B6B}.eventon_events_list .eventon_list_event .evcal_desc span.evcal_event_subtitle, .evo_pop_body .evcal_desc span.evcal_event_subtitle{color:#6B6B6B}.fp_popup_option i{color:#999;font-size:22px;}.evo_cal_above span{color:#ffffff;background-color:#ADADAD;}.evo_cal_above span:hover{color:#ffffff;background-color:#d3d3d3;}.evo_cal_above span.evo-gototoday-btn{color:#ffffff;background-color:#ADADAD;}.evo_cal_above span.evo-gototoday-btn:hover{color:#ffffff;background-color:#d3d3d3;}.ajde_evcal_calendar .calendar_header .evo_j_dates .legend a{color:#a0a09f}.ajde_evcal_calendar .calendar_header .evo_j_dates .legend{background-color:#f5f5f5}.ajde_evcal_calendar .calendar_header .evo_j_dates .legend a:hover{color:#a0a09f;background-color:#e6e6e6;}.ajde_evcal_calendar .calendar_header .evo_j_dates .legend a.current{color:#ffffff;background-color:#CFCFCF;}.ajde_evcal_calendar .calendar_header .evo_j_dates .legend a.set{color:#ffffff;background-color:#f79191;}.ajde_evcal_calendar .calendar_header .evcal_arrows{color:#e2e2e2;border-color:#e2e2e2;background-color:#ffffff;}.ajde_evcal_calendar .calendar_header .evcal_arrows:hover{color:#e2e2e2;border-color:#e2e2e2;background-color:#ededed;}.ajde_evcal_calendar .calendar_header .evcal_arrows .fa{color:#e2e2e2}.ajde_evcal_calendar .calendar_header .evcal_arrows:hover .fa{color:#ffffff}.eventon_events_list .eventon_list_event .evcal_desc span.evo_above_title span, .evo_pop_body .evcal_desc span.evo_above_title span{color:#ffffff;background-color:#F79191;}.eventon_events_list .eventon_list_event .evcal_desc span.evo_above_title span.canceled, .evo_pop_body .evcal_desc span.evo_above_title span.canceled{color:#ffffff;background-color:#F79191;}.eventon_events_list .eventon_list_event .cancel_event.evcal_list_a{color:#ffffff;background:repeating-linear-gradient(45deg,#FDF2F2,#FDF2F2 10px,#FAFAFA 10px,#FAFAFA 20px);}.evcal_desc .evcal_desc3 em.evocmd_button, #evcal_list .evcal_desc .evcal_desc3 em.evocmd_button{color:#ffffff;background-color:#237dbd;}.evo_metarow_socialmedia a.evo_ss{background-color:#f5f5f5;}.evo_metarow_socialmedia a.evo_ss:hover{background-color:#9e9e9e;}.evo_metarow_socialmedia a.evo_ss i{color:#888686;}.evo_metarow_socialmedia a.evo_ss:hover i{color:#ffffff;}.evo_metarow_socialmedia .evo_sm{border-color:#cdcdcd}body .EVOSR_section a.evo_do_search, body a.evosr_search_btn, .evo_search_bar_in a.evosr_search_btn{color:#3d3d3d}body .EVOSR_section a.evo_do_search:hover, body a.evosr_search_btn:hover, .evo_search_bar_in a.evosr_search_btn:hover{color:#bbbbbb}.EVOSR_section input, .evo_search_bar input{border-color:#EDEDED;background-color:#F2F2F2;}.evosr_blur{background-color:#f9d789;color:#14141E;}.evo_search_results_count span{background-color:#d2d2d2;color:#ffffff;}.EVOSR_section input:hover, .evo_search_bar input:hover{color:#c5c5c5}.evo_search_results_count{color:#14141E}.evcal_event_details .evcal_evdata_cell .eventon_details_shading_bot{
		background: -moz-linear-gradient(top,  rgba(245,245,245,0) 0%, rgba(245,245,245,0.01) 1%, rgba(245,245,245,1) 100%); /* FF3.6+ */
background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, color-stop(0%,rgba(245,245,245,0)), color-stop(1%,rgba(245,245,245,0.01)), color-stop(100%,rgba(245,245,245,1))); /* Chrome,Safari4+ */
background: -webkit-linear-gradient(top,  rgba(245,245,2454,0) 0%,rgba(245,245,245,0.01) 1%,rgba(245,245,245,1) 100%); /* Chrome10+,Safari5.1+ */
background: -o-linear-gradient(top,  rgba(245,245,245,0) 0%,rgba(245,245,245,0.01) 1%,rgba(245,245,245,1) 100%); /* Opera 11.10+ */
background: -ms-linear-gradient(top,  rgba(245,245,245,0) 0%,rgba(245,245,245,0.01) 1%,rgba(245,245,245,1) 100%); /* IE10+ */
background: linear-gradient(to bottom,  rgba(245,245,245,0) 0%,rgba(245,245,245,0.01) 1%,rgba(245,245,245,1) 100%); /* W3C */
filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient( startColorstr='#00f5f5f5', endColorstr='#f5f5f5',GradientType=0 ); /* IE6-9 */
	}#evcal_widget .eventon_events_list .eventon_list_event .evcal_desc .evcal_desc_info em{
				color:#8c8c8c
			}
0

font masz nawet wyszczególniony w kodzie, który podałeś: font-family:'open sans', 'arial narrow'}color:#6B6B6B;font-size:18px;}

kwestia zmiany

0

Zmiana w tamtym nic nie pomogła. Może ten kod przerobić, tylko jak.

/* left menu pane */
	#ajde_customization td, #ajde_customization{
		margin:0; padding:0; border:none; border-spacing:0;
		position: relative;
	}
	#acus_left, #acus_right{border:1px solid #d9d7d7;border-bottom-width: 4px;}
	#acus_left{
		min-height:auto;
		border-bottom:none;
		border-right:none;
		width:155px;
	}
	#acus_left ul, #acus_left ul li{margin:0}
	#acus_left ul a{cursor:pointer}

	#acus_left ul .level2 a{background-color: #e3e2e2;border-bottom:1px solid #b7b7b7;	}
	#acus_left ul .level2 a:hover{background-color:#d8d7d7;}
	#acus_left ul .level3 a{text-shadow: 0 1px #E8E8E8;color:#3d3d3d;background-color: #d0d0d0; border-bottom:1px solid #b7b7b7;}
	#acus_left ul .level3 a:hover{background-color:#c8c8c8;}
	#acus_left ul a i.fa{
		position: absolute;
		left: 5px;
		opacity: 0.6;
		font-size: 12px;
	}
	@media screen and (max-width: 782px){#acus_left ul a i.fa{text-indent: 5px}}
	#acus_left ul a i.fa:before{
		margin-top: 3px;
	}
	#acus_left ul a.focused{
		color:#3d3d3d;
		border-left:3px solid #9D9D9D;
		margin-left:-1px;
	}
	#acus_left ul a, #acus_left ul p{
		color:#a8a8a8;
		display:block; text-decoration:none;
		padding:10px;
		border-bottom:1px solid #d9d7d7;margin:0;
		border-left:2px solid transparent;
		background-color: #eeeeee;
		font-size:13px;line-height:130%;
		outline:none;		
	}
	#acus_left ul a{
		position: relative;
		padding-left: 32px;
	}
	#acus_left ul a:hover{
		background-color:#f4f4f4; 
		color:#3d3d3d; 
		outline:none;
	}
	#acus_left ul p{font-style:italic; font-family:georgia; color:#aeaeae}
	#acus_left ul a.ny_subfield{background-color:#fdfdfd}
	#acus_left ul a.ny_afterfield{background-color:transparent; color:#fff; border-bottom:1px solid #a6a6a6}
	#acus_right{	
		background-color:#f8f7f7; position:relative;
		min-height:900px;
	}

/* collpase menu button */
	.backender_left .ajde-collapse-menu span, .backender_left .ajde-collapse-menu #collapse-button div:after{
		color: #a8a8a8;
	}
	.backender_left .ajde-collapse-menu:hover span, .backender_left .ajde-collapse-menu:hover #collapse-button div:after{
		color: #dfa872;
	}
	.backender_left .ajde-collapse-menu{ cursor: pointer;}
	.backender_left #collapse-button .collapse-button-icon{
		padding:0;
		display: inline-block;
	}
	.backender_left #collapse-button .collapse-button-label{display: block;}
	.backender_left.mini #collapse-button .collapse-button-label{display: none;}
	.backender_left.mini  #collapse-button .collapse-button-icon:after{
		-ms-transform: rotate(180deg);
		-webkit-transform: rotate(180deg);
		transform: rotate(180deg);
	}
	.backender_left #collapse-button .collapse-button-icon:after{
		-ms-transform: rotate(0deg);
		-webkit-transform: rotate(0deg);
		transform: rotate(0deg);
	}	
	.backender_left{width:295px;}
	.backender_left.mini .ajde-collapse-menu span{display:none;}
	.backender_left.mini #acus_left{width:45px}
	.backender_left.mini{width:70px;	}
	.backender_left.mini #acus_left ul a{
		text-indent:-9999px;
		width:25px;		
	}
	.backender_left.mini #acus_left ul a i.fa{
		margin-right: 5px;
	  	position: absolute;
	  	left: 8px; 
	  	text-indent: 0;
	}
	.ajde_diag.mini{padding-left:46px ;}

	@media only screen and (max-width: 900px){
		.ajde-collapse-menu{display: none;}
		.ajde_diag{padding-left:46px ;}
		#acus_left{width:45px}
		.backender_left{width:70px}
		#acus_left ul a{
			text-indent:-9999px;
			width:25px;
		}
	}
0

sprawdź w inspektorze/devtoolsie która linijka odpowiada za to i wtedy kombinuj

0

w devtoolsie znalazłem i znalazłem co trzeba zmienić, ale u siebie w panelu wp nie mogę tego znaleźć

0

w devtoolsie znalazłem i znalazłem co trzeba zmienić, ale u siebie w panelu wp nie mogę tego znaleźć
No to podziel się co trzeba tam zmienić i będziemy szukać tego w WP

0
/*-- upcoming events list --*/
	.ajde_evcal_calendar .evcal_month_line p{
		padding:8px 0 5px;
		color: #c6c6c6;
		font-size: -webkit-xxx-large24px;
		text-transform: uppercase;
		min-height: 24px;
		line-height: 100%;
		margin: 0;
		border-bottom: 1px solid #e5e5e5;
	}

Chyba, że w pliku da się zmienić i wgram od nowa.

0

Do czego tak naprawdę używa się Wordpress? Czy programista full stack powinien to znać i może mieć kiedyś problem, jeśli tego nie zna? Kojarzył mi się z łatwym tworzeniem bloga, ale chyba jednak służy do czegoś bardziej zaawansowanego.

0
Fragujemy andrzej napisał(a):
/*-- upcoming events list --*/
	.ajde_evcal_calendar .evcal_month_line p{
		padding:8px 0 5px;
		color: #c6c6c6;
		font-size: -webkit-xxx-large24px;
		text-transform: uppercase;
		min-height: 24px;
		line-height: 100%;
		margin: 0;
		border-bottom: 1px solid #e5e5e5;
	}

Chyba, że w pliku da się zmienić i wgram od nowa.

Ktoś jakieś pomysły

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1