Czy styl css zdefiniowany w wybranym komponenencie w angular przechodzi na elementy html innych komponentów ?

0

Czy styl css zdefiniowany w wybranym komponenencie w angular przechodzi na elementy html innych komponentów ?

0

która wersja Angulara?
nie wiem jak działa 2/4, ale jedynka nie robiła żadnej magii i obowiązywały normalne zasady istniejące w HTML/CSS.

0

To jak to wyglądało w angularjs ? Chodzi mi o angular2

0
Nadziany Kret napisał(a):

Czy styl css zdefiniowany w wybranym komponenencie w angular przechodzi na elementy html innych komponentów ?

jasne, jest to możliwe.

W komponencie, w którym chcesz określić style dostępne globalnie do dekoratora @Component() dorzucasz jeszcze poza selectorem, templatką i stylami właściwość encapsulation i ustawiasz jej wartość na ViewEncapsulation.None.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1