Jak korzystać z Bootstrapa?

Odpowiedz Nowy wątek
2017-08-16 11:12
0

Witam

Edytowany post.

Jak korzystać z Bootstrapa?

edytowany 3x, ostatnio: LynxBings, 2017-08-16 13:01

Pozostało 580 znaków

2017-08-16 11:14
0
LynxBings napisał(a):

Próbuję na Windowsie zainstalować Bootstrapa (nie wiem czy to dobry pomysł żeby na Windowsie ;))

co?


Pozostało 580 znaków

2017-08-16 11:15
0
czysteskarpety napisał(a):
LynxBings napisał(a):

Próbuję na Windowsie zainstalować Bootstrapa (nie wiem czy to dobry pomysł żeby na Windowsie ;))

co?

Install with Composer
You can also install and manage Bootstrap's Less, CSS, JavaScript, and fonts using Composer:

$ composer require twbs/bootstrap

https://getbootstrap.com/docs/3.3/getting-started/

Tak myślałem że zbiorę hejty ale przynajmniej się czegoś dowiem ;)

edytowany 4x, ostatnio: LynxBings, 2017-08-16 11:16

Pozostało 580 znaków

2017-08-16 11:52
Złoty Terrorysta
0

Instalacje przez composer tyczy się jakiegoś projektu z odpowiednią strukturą katalogów, nie samego windowsa. Pytanie tylko po co to robić jeśli możesz po prostu dołączyć plik do patterna HTML'a i mieć wszystko, bez pobierania katalogów, chyba że chcesz to edytować, wtedy zalecane jest korzystanie z npm lub bowera.

Pozostało 580 znaków

2017-08-16 11:57
0
Złoty Terrorysta napisał(a):

Instalacje przez composer tyczy się jakiegoś projektu z odpowiednią strukturą katalogów, nie samego windowsa. Pytanie tylko po co to robić jeśli możesz po prostu dołączyć plik do patterna HTML'a i mieć wszystko, bez pobierania katalogów, chyba że chcesz to edytować, wtedy zalecane jest korzystanie z npm lub bowera.

Chodzi mi o to żeby skorzystać z Bootstrapa i wykonać prostą stronę z jego pomocą

Pozostało 580 znaków

2017-08-16 12:10
Złoty Terrorysta
0
LynxBings napisał(a):
Złoty Terrorysta napisał(a):

Instalacje przez composer tyczy się jakiegoś projektu z odpowiednią strukturą katalogów, nie samego windowsa. Pytanie tylko po co to robić jeśli możesz po prostu dołączyć plik do patterna HTML'a i mieć wszystko, bez pobierania katalogów, chyba że chcesz to edytować, wtedy zalecane jest korzystanie z npm lub bowera.

Chodzi mi o to żeby skorzystać z Bootstrapa i wykonać prostą stronę z jego pomocą

<!-- Latest compiled and minified CSS -->
<link rel="stylesheet" href="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.7/css/bootstrap.min.css" integrity="sha384-BVYiiSIFeK1dGmJRAkycuHAHRg32OmUcww7on3RYdg4Va+PmSTsz/K68vbdEjh4u" crossorigin="anonymous">

<!-- Optional theme -->
<link rel="stylesheet" href="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.7/css/bootstrap-theme.min.css" integrity="sha384-rHyoN1iRsVXV4nD0JutlnGaslCJuC7uwjduW9SVrLvRYooPp2bWYgmgJQIXwl/Sp" crossorigin="anonymous">

<!-- Latest compiled and minified JavaScript -->
<script src="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.7/js/bootstrap.min.js" integrity="sha384-Tc5IQib027qvyjSMfHjOMaLkfuWVxZxUPnCJA7l2mCWNIpG9mGCD8wGNIcPD7Txa" crossorigin="anonymous"></script>

Masz to w linku, który podałeś.

edytowany 1x, ostatnio: Adam Boduch, 2017-08-17 07:13

Pozostało 580 znaków

2017-08-16 12:15
0
Złoty Terrorysta napisał(a):
LynxBings napisał(a):
Złoty Terrorysta napisał(a):

Instalacje przez composer tyczy się jakiegoś projektu z odpowiednią strukturą katalogów, nie samego windowsa. Pytanie tylko po co to robić jeśli możesz po prostu dołączyć plik do patterna HTML'a i mieć wszystko, bez pobierania katalogów, chyba że chcesz to edytować, wtedy zalecane jest korzystanie z npm lub bowera.

Chodzi mi o to żeby skorzystać z Bootstrapa i wykonać prostą stronę z jego pomocą

<link rel="stylesheet" href="https://maxcdn.bootstrapcdn.c[...]p/3.3.7/css/bootstrap.min.css" integrity="sha384-BVYiiSIFeK1dGmJRAkycuHAHRg32OmUcww7on3RYdg4Va+PmSTsz/K68vbdEjh4u" crossorigin="anonymous"> <link rel="stylesheet" href="https://maxcdn.bootstrapcdn.c[...]7/css/bootstrap-theme.min.css" integrity="sha384-rHyoN1iRsVXV4nD0JutlnGaslCJuC7uwjduW9SVrLvRYooPp2bWYgmgJQIXwl/Sp" crossorigin="anonymous"> <script src="https://maxcdn.bootstrapcdn.c[...]rap/3.3.7/js/bootstrap.min.js" integrity="sha384-Tc5IQib027qvyjSMfHjOMaLkfuWVxZxUPnCJA7l2mCWNIpG9mGCD8wGNIcPD7Txa" crossorigin="anonymous"></script>

Masz to w linku, który podałeś.

No OK to są gotowe style stworzone za pomocą Bootstrapa które możemy zaincludować ale jak wykonać stronę z Bootstrapem? W którym miejscu jest tam podane?

Pozostało 580 znaków

2017-08-16 12:37
Złoty Terrorysta
1

Wiesz co, nie rozumiem o czym piszesz. Po prostu includujesz style i robisz stronkę

</p>

Pozostało 580 znaków

2017-08-16 12:41
0
Złoty Terrorysta napisał(a):

Wiesz co, nie rozumiem o czym piszesz. Po prostu includujesz style i robisz stronkę

</p>

OK. Nie korzystałem jeszcze nigdy z żadnego frameworka może dlatego nie wiem jak sobie to wyobrażać. Myślałem bardziej że Bootstrap wspomaga tworzenie strony internetowej w taki sposób że mamy taki kod

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Page Title</title>
</head>
<body>

<h1>This is a Heading</h1>
<p>This is a paragraph.</p>

</body>
</html>

I w jakiejś konsoli / czy innej aplikacji za pomocą komend w łatwy sposób dodajemy styl czcionki, szerokość strony, responsywność i wielkość czcionki H1 i że właśnie część pracy Framework wykonuje za nas (oraz że ma wbudowane biblioteki i zamiast 10 linijek kodu możemy dodać jedną)

I w sumie nadal nie wiem jak sobie wyobrażać pracę z Bootstrapem ;) Includuje tysiace linijek kodu i je edytuje?

edytowany 4x, ostatnio: LynxBings, 2017-08-16 12:43
lol. Skąd ten pomysł z konsolą? Powinieneś najpierw przeczytać czym Bootstrap właściwie jest. - perotin 2017-08-16 12:43

Pozostało 580 znaków

2017-08-16 12:44
1

Próbowałeś bootstrap.exe?


"Learn C, instead of just stringing random characters together until it compiles (with warnings)."
Paulo Coelho
Tak i uruchomiłem z prawami admina ;) - LynxBings 2017-08-16 12:45

Pozostało 580 znaków

2017-08-16 14:55
0

tutaj masz theme, sciagasz i naciskasz index.html
https://startbootstrap.com/template-categories/all/


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0