Bootstrap - 2 kolumny jednakowej wysokości

0

Jako kompletnie zielony nie umiem poradzić sobie z problemem jak w temacie dla kodu jak ponizej


```<div class="container text-center">    
  <h3>1/3 + 2/3</h3><br>
  <div class="row">
    <div class="col-sm-4">
      <img src="https://placehold.it/150x80?text=IMAGE" class="img-responsive" style="width:100%" alt="Image">
      <p>1/3</p>
    </div>
    <div class="col-sm-8"> 
      <div id="myCarousel" class="carousel slide" data-ride="carousel">
        <!-- Indicators -->
        <ol class="carousel-indicators">
          <li data-target="#myCarousel" data-slide-to="0" class="active"></li>
          <li data-target="#myCarousel" data-slide-to="1"></li>
        </ol>

        <!-- Wrapper for slides -->
        <div class="carousel-inner" role="listbox">
          <div class="item active">
            <img src="https://placehold.it/1200x400?text=IMAGE" alt="Image">
            <div class="carousel-caption">
              <h3>H3</h3>
              <p>Teksty</p>
            </div>      
          </div>

          <div class="item">
            <img src="https://placehold.it/1200x400?text=Another Image Maybe" alt="Image">
            <div class="carousel-caption">
              <h3>H3</h3>
              <p>Teksty</p>
            </div>      
          </div>
        </div>

        <!-- Left and right controls -->
        <a class="left carousel-control" href="#myCarousel" role="button" data-slide="prev">
          <span class="glyphicon glyphicon-chevron-left" aria-hidden="true"></span>
          <span class="sr-only">Poprzedni</span>
        </a>
        <a class="right carousel-control" href="#myCarousel" role="button" data-slide="next">
          <span class="glyphicon glyphicon-chevron-right" aria-hidden="true"></span>
          <span class="sr-only">Następny</span>
        </a>
      </div>
    </div>
  </div>
</div>
0

sprecyzuj o co ci chodzi, w pierwszej kolumnie mniejszej masz mniejszy obrazek więc nie jest równy z carousel

0
czysteskarpety napisał(a):

sprecyzuj o co ci chodzi, w pierwszej kolumnie mniejszej masz mniejszy obrazek więc nie jest równy z carousel

czy moge na sztywno ustawić wysokość obu kolumn np na 500px

0

jeśli w kolumnie mniejszej usuniesz width:100% a dasz height:250px; to masz dwie równe, musisz poczytać o gridzie i o devtools w chromie

https://sekurak.pl/analiza-kodu-stron-internetowych-w-chrome-devtools-czesc-1-wstep/

0
czysteskarpety napisał(a):

jeśli w kolumnie mniejszej usuniesz width:100% a dasz height:250px; to masz dwie równe, musisz poczytać o gridzie i o devtools w chromie

https://sekurak.pl/analiza-kodu-stron-internetowych-w-chrome-devtools-czesc-1-wstep/

ok dziala :D jednak rozwiazanie prowizoryczne i malo responsywne jako ze ustalam wysokosc pierwszego elementu na wysokość drugiego (700x250)

0

najlepiej takie wartości opierać na procentowych, a potem dostosowywać do danej wielkości ekranu:

http://www.minimit.com/demos/bootstrap-3-responsive-columns-of-same-height
https://www.bootply.com/126437

0
czysteskarpety napisał(a):

najlepiej takie wartości opierać na procentowych, a potem dostosowywać do danej wielkości ekranu:

http://www.minimit.com/demos/bootstrap-3-responsive-columns-of-same-height
https://www.bootply.com/126437
minimit sprawdzalem zanim napisalem bo nie wychodzilo drugie juz jutro postaram sie ogarnąć :)

0

zrób w pikselach, a w wolnym czasie przyswajaj inne rozwiązania (media queries)

0

Niedawno z tym walczyłam, wybrałam rozwiązanie oparte o flex, ale table i table-cell tez działa fajnie.

Tu masz przykład:
https://stackoverflow.com/questions/19695784/how-can-i-make-bootstrap-columns-all-the-same-height

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1