portfolio w bootstrap czy html/css?

Odpowiedz Nowy wątek
2017-04-21 11:12
0

jak w temacie chciałbym zrobić własną stronę portfolio i zastanawiam się w czym ją napisać, co będzie lepiej rozpatrywane przez rekrutera bądź pracodawcę strona w bootstrapie czy html/css? Od razu mówię, że nie aplikuje na front-end :D

Pozostało 580 znaków

2017-04-21 11:32
0

Bootstrap czy html/css .... czyż to nie jest to samo? Bootstrap wykorzystuje html i css, html i css umożliwia zrobienie bootstrapa. Natomiast jeśli chodzi Ci o samo użycie bootstrapa jako frameworka do css - to moim zdaniem nie ma to znaczenia. Ważne jest, żeby strona prezentowała jakiś poziom.

Jeśli nie aplikujesz na front-enda to podejrzewam, że i osoby techniczne przeglądające takie portfolio zwrócą mniejsza uwagę na ew. błędy/braki.

edytowany 1x, ostatnio: axelbest, 2017-04-21 11:34

Pozostało 580 znaków

2017-04-21 15:40

zrób w materialize, prosty, schludny oszczędny layout, lekkie cieniowanie, do tego jakiś plugin do osadzania skryptu czy syntax highlighting generator i styka


Pozostało 580 znaków

2017-05-08 22:21
0

Portfolio można łatwo na Wordpressie zrobić w postaci one site page. Poza tym Bootstrap to biblioteka ułatwiająca budowę responsywnych storn oparta o JS i CSS, a html i CSS to po prostu czysty kod.

edytowany 1x, ostatnio: Webpiksel, 2017-05-08 22:22

Pozostało 580 znaków

2017-05-09 10:37
0

Myślę, że autorowi chodziło bardziej o kwestię czy napisać wszystko samemu, co mogłoby znaczyć, że niby zna CSS, ale wymyśla koło na nowo bo przecież są w internecie frameworki, więc po co samemu się katować, a z drugiej strony napisanie szystkiego w samym Boostrapie może nie do końca oddawać poziom znajomości samego CSS. Imo najlepiej podejść do tego półśrodkiem, i oprzeć wszystko na gridach i podstawowych elementach Bootstrapa, które pasują do Twojej strony, a jednocześnie ostylować własnoręcznie to czego Ci brakuje, żeby przy okazać wyróżnić się czymś na tle konkurentów .

dzięki za świetną radę , tak o to mi chodziło :). Pisanie strony od zera jednak zajmuje trochę czasu a skorzystanie z biblioteki bootstrap ułatwi życie :D - mortall1994 2017-05-10 15:18

Pozostało 580 znaków

2017-05-09 10:42
0

Jeśli nie jesteś frontendowcem to rób IMO z użyciem bootstrapa.
Ja programuje np. w Javie i nie chce mi się jeszcze uczyć CSSa więc na githuba wrzucam kod z bootstrapem :)


Nie pomagam przez PM. Pytania zadaje się na forum.
mam dokładnie ten sam dylemat, też wole zająć się back-end'em w javie niż pisać front :), dzięki za radę. - mortall1994 2017-05-10 15:19

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0